Безумни световни рекорди

Светът е едно интересно място
Безумни световни рекорди

Винаги сме казвали, че спортът е велико занимание, стига да не се упражнява с цел поставяне на рекорди. Превърнат ли се рекордите и побеждаването в основна цел на тренировките, тогава нещата бързо могат да напуснат границите на здравословното и да станат по-опасни дори от тоталното бездействие.

Съществуват обаче някои рекорди, за които нямаме и най-малка представа как се тренира, да не говорим, че поставянето им само по себе си класира хората в специална категория, която трябва да получава особено отношение. Не добро или лошо... просто особено...

1. Най-бързо пробягани 100 метра с препятствия... по плавници (жени и мъже)

При нежния пол рекордът принадлежи на новозеландката Вероника Тор и е постигнат за светкавичните 19,278 секунди. Тук се обзалагаме, че половината от четящите, в това число и ние, няма да успеем да го подобрим дори и без плавниците. 

При мъжете първенството се оглавява от немеца Кристофър Ирмшер, който успява да преодолее трасето за 14,82 секунди.

2. Най-силна вагина

Какво пък? Щом стотици мъже в цял свят си мерят половите органи (образно и културно казано) в strongman състезания, защо жените също да не могат да го направят. Всъщност, такъв рекорд съществува не в резултат на състезание, ами благодарение на факта, че се е намерила една ентусиазирана рускиня, която да задържи 14 килограмова стъклена топка с детеродния си апарат. Татяна Кожевникова започва усилени вагинални тренировки след раждането на дъщеря си и е убедена, че всяка загрижена за здравето си жена трябва да постъпи като нея. Даже предлага курсове онлайн.

3. Най-бързо нахлуване в куфар

Ние лично изпитваме затруднения да си опаковаме партакешите преди море за по-малко от три часа, но сред нас живеят хора като Лесли Типтън, която успява да се натика в куфар за 5,43 секунди. Интернет мълчи по въпроса накъде е отпрашила след това.968468Guinness World Records

4. Най-много книги напечатани наобратно

Всички ние се борим за един по-добър машинопис. Никога обаче няма да достигнем нивото на Мишел Сантелия, която е успяла да напечата 68 книги наобратно. В оригинал. Без да гледа.

Сред произведенията са Макбет, Вулгата, Кумрански ръкописи и Одисея. Всички те възлизат на 3 663 324 думи, 20 680 060 символа, 24 154 страници, 266 741 параграфа и 516 498 реда. Не е засичано време за поставянето на рекорда, може би, защото дамата продължава да пише!

5. Най-много тениски наведнъж

Случвало ни се е да попрекалим в хладните летни вечери, когато не е имало друго за обличане, но никой и нищо не може да се сравни с Джеф Ван Дик, който съумява да нахлузи точно 227 тениски върху себе си. Радваме се за него, още повече, че не е успял да се задуши.968470xcitefun.net

6. Най-продължителна реч

През 2004 година Луис Колет произнася реч в продължение на 48 часа и получава титлата от Книгата на Гинес, само, за да я загуби малко след това вследствие на унищожителните 120 часа, през които един неизвестен нам индиец успява да говори без прекъсване. Това обаче не обезсърчава 62-годишния Колет, който се стяга и подобрява рекорда със 124 часа реторика, равняващи се на пет дни и четири нощи свобода на словото. Речта му засяга най-различни неща, но основното от тях е Салвадор Дали. Хубава тема.

7. Най-богата колекция от гумени патенца

10 април 2011 година завинаги ще остане в историята с името на Шарлот Лий от Хънтингтън Бийч, Калифорния и нейните 5 631 различни гумени патенца. Събирала ги е от 1996 година. Милата...968469http://imprenews.com/

Още безумия от нас – на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май