Готови за джогинг в парка

Без да се страхувате от прогнозата за времето
Готови за джогинг в парка

Спокойно може да се сбогувате с фитнес пътеката – тя вече не ви трябва. Най-накрая времето е идеално за джогинг в парка. Съгласяваме се обаче, че тичането на открито значително се различава от тренировката в зала: настилката е по-неравна и въздухът може да бъде доста студен. А вероятно ще подухва и вятър...

Сигурни сме, че джогинг намеренията ви не се влияят от метеорологичната прогноза, но все пак нека подкрепим добрите ви идеи с няколко съвета:

Възползвайте се от вятъра

Той по естествен начин увеличава съпротивлението и съдейства за изгаряне на повече калории. Може да ви помогне да подобрите и издръжливостта си. Така че, не му се сърдете.

Даже ви препоръчваме да бягате срещу него в началото на сесията. Това е добра стратегия, тъй като ви дава възможност да преодолеете трудната част от тренировката, докато още имате енергия.

В края ще сте потни и уморени и ще ви е доста по-невъзможно да спорите с атмосферните условия.

Облечете се добре

Особено, ако възнамерявате да тичате сутрин, когато наистина е доста хладно. Навлечете топъл легингс (спокойно: не се дебелее от него) или анцуг. Задължително си вземете връхна дреха, която, ако ви стане топло, ще свалите. Не забравяйте да дишате от корема.

Ако сте с музикален плейър, уверете се, че слушалките му няма да се увият около цялото ви тяло и да попречат на амбициозните ви маратонски цели.

Вижте тези красавици, например – те са специално направени за атлети, които не се страхуват от вятър и дъжд.

Вържете косата – тя също може да развали джогинг плановете ви. (Ползвайте ластик без метално покритие, защото последното уврежда цялостта на косъма).

И на последно място: забавлявайте се, докато прогресирате. Няма нищо лошо във фитнес пътеката. Тя върши чудесна работа през зимата. Но е като компютърна игра в тичането.

Ако искате реални предизвикателства, трябва да излезете навън. Нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май