Даяна Наяд: "Никога не си твърде стар, за да преследваш мечтите си."

Една силна жена и вдъхновяващата ѝ история
Даяна Наяд: "Никога не си твърде стар, за да преследваш мечтите си."

Помните ли, че преди време ви разказахме за Даяна Наяд – плувкинята с мечта да преплува 166-километровото разстояние от Куба до Кий Уест (най-южната точка на Флорида)? Е, тя успя!

В началото на септември, след почти 53 часа, прекарани във водата, Даяна достигна до ръба на своя блян. Без предпазваща от акули клетка. Сама. На брега я посрещна тълпа от хора, които с екзалтирани викове окуражиха последните ѝ метри до финиша.

Успехът на дамата е феноменален по няколко причини. На първо място, това бе петият ѝ опит за тези 35 години упорито преследване на една мечта. Някои хора биха се отказали още на първия. Но не и Наяд. Тя бе упорита и въпреки че на няколко пъти това упорство щеше да ѝ коства живота, не спря.

Нека не забравяме и още нещо: мадамата е на 64 :) Колко хора на нейната възраст, дори и спортисти, биха се хвърлили в подобно предизвикателство? Не са много, смятам аз.

Днес, няколко дни след постижението си, Даяна все още се възстановява от преживяното. Лицето ѝ е подпухнало и изгоряло от слънцето, водата и силния вятър. Признава, че никога досега не изпитвала толкова силна болка и такова жестоко усилие, както по време на продължителното си плуване.

Но изпитанието ѝ помогнало да разбере, че:

- Никога, никога не трябва да се отказваш!

- Никога не си твърде стар, за да преследваш мечтите си.

- Плуването е екипен спорт, макар и да изглежда като самотно приключение.

Смятам, че всеки от нас може да си открадне малко вдъхновение от тази силна жена. И да запамети и ползва от време на време уроците ѝ. Вършат работа :) 

А ако искате да ви показваме още вдъхновяващи персони, станете ни приятелчета във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май