Мини-голф, голямо забавление

Страхотно решение за спорт на открито
Мини-голф, голямо забавление

"Дребничката" версия на същинския голф отдавана е спечелила място в сърцето ни. Хванахме стика за първи път, когато още нямаше цифрови апарати. Така че, за наше и за ваше щастие, не можем да ви покажем снимки от представянето си.

Иначе, днес рядко пропускаме сгоден случай да поиграем на любимата си игра. Още повече, че през годините много от хотелите у нас се сдобиха с игрищa за мини-голф.

Всъщност, ако поскитате това лято по света и особено, ако имате път към САЩ, ще забележите, че миниатюрният спорт всъщност е доста популярен навсякъде по земното кълбо. Нещо повече: от съществуването си досега е спечелил хиляди почитатели.

Малко история

Да започнем оттам, че през 19 век заможните дами в Шотландия страшно много се запалили по голфa. 

Обаче, тъй като не било морално приемливо жени да се размотават по обширното игрище, шотландските аристократи спретнали на своите отчаяни съпруги обществено коректна версия на спорта, който самите те практикували с удоволствие. По този начин половата дискриминация била деликатно пропусната и нещата временно си дошли на мястото.

Няколко десетилетия по-късно, американски и британски хотели започнали да предлагат на гостите си възможности за игра на голф, но на сравнително по-малки по размер игрища.

А през 1930 г., когато в САЩ бил организиран първият турнир по мини-голф, с награден фонд от 10 000 долара, спортът придобил и състезателен характер.

Забавната игра

Добрата новина е, че не е задължително да сте практикували професионално голф, за да се посветите на мини алтернативата му.

Правилата все пак са същите. С помощта на стик трябва да вкарате последователно топката във всички дупки по трасето. Целта е да изпълните тази мисия с възможно най-малко удари. Спокойно! Случайният и нежелан контакт на стика с топката не се брои за грешка. В крайна сметка играчът с най-малко реализирани удари печели играта : )

Интересното в случая е, че всяко игрище за мини-голф има собствен, уникален дизайн.

Самите ние сме имали възможността да играем на прекрасни съоръжения във Франция - давещи се в зеленина и украсени с откачени приказни герои и замъци под формата на препятствия. Личният ни извод е, че колкото по-странен е декорът, толкова по-интересна е играта.

Фитнес ползи

За разлика от "големия" голф, мини версията му се играе с един вид стик и с топка, често нашарена в свежи цветове.

Тоест, екипировката е сравнително лесно преносима. Така че в тази тренировка ще изгорите наистина миниатюрен брой калории.

Съприкосновението с природата и чистият въздух като че ли остават основните предимства на мини-голфа. Както и хипер дозата забавление, която гарантира той.

Тук също е нужна концентрация и съсредоточаване, но ако сте преди всичко на вълна "купон", играйте на воля, без да се замисляте много дали топчето ще влезе или не :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май