По-забавен и интересен хайкинг

С тези готини хрумки
По-забавен и интересен хайкинг

Ура! Времето е топло, слънчево и, като оставим настрана редовния пролетен дъжд, е абсолютно подходящо за хайкинг приключения.

А в случай, че и вие, подобно на нас, сте фенове на пешеходния туризъм по разнороден терен, нека ви дадем няколко добри предложения, които, смеем да твърдим, ще направят екскурзията ви още по-пълноценна.

Щрак-щрак

Да, има значение дали ще сте в планината, или някъде в околностите на града. И все пак! Съветът ни е задължително да си вземете фотоапарат, защото, повярвайте ни, винаги има нещо красиво за снимане.

А, когато направите серия от вдъхновяващи фотоси, може да ги съберете в готин албум. Същият ще ви мотивира да продължавате напред – не само с фотографската дейност, но също и с ходенето ;) 

inm.com

Робинзон Крузо

Сигурни сме, че предпочитате да обикаляте наляво-надясно заедно с компания от добри приятели. Чудесно! Предлагаме ви обаче от време на време да си организирате и самостоятелни преходи.

Предимствата на последните са много и най-вече тези: позволяват ви да определяте собствен маршрут, както и да спирате за почивка, когато и където пожелаете. Освен това, ви подаряват прекрасната възможност поне за малко да останете сами сред природата. Което, няма майтап, си е истинска антистрес терапия.

inm.com

Хайкинг +

Разхождайте се, разхождайте се, разхождайте се... А, когато ви писне, намерете китна зелена полянка, разстелете фитнес шалтето си (дано сте се сетили да го закачите за раницата) и направете няколко от любимите си упражнения. Точно така. Реализирайте малка тренировка на открито, починете и продължете напред.

В случай, че практикувате йога пък, тук е мястото да се отдадете на някоя успокояваща дихателна или медитативна техника. Или да упражните последните асани, които сте научили.

Между другото, знаете ли, че отскоро в САЩ се практикува т. нар. хайкинг йога? Повече за нея обаче може да научите тук.

По трудния път

inm.comЗа да тествате издържливостта и физическата си подготовка, избирайте по-сложен маршрут, с повече изкачвания и спускания по него.

Бонус: имате ли куче? Ами, какво чакате! Вкарайте го в сесията си (ето така), защото е наистина добър партньор и в това спортно предизвикателство. 

Както виждате, редица идеи могат да направят хайкинг сесията ви разнообразна, интересна и вдъхновяваща.

Впрочем, би било добре да "освежавате" периодично и всяка друга активност, на която се посвещавате.

Така тя ще ви носи много, ама много положителни емоции. Е, хайде, задават се цели четири почивни дни. Не се ли изкушавате да ги прекарате сред природата? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май