Причините, поради които не отслабвате

Причините, поради които не отслабвате

Сигурно се чудите защот тренирате усилено, а не можете да отслабнете. Това е така, защото отлсабването не се отнася само до тренировките, а до целия начин на живот. Вижте основните неща, които пречат на отслабването ви.

Ядете повече от колкото трябва. Всеки обича да си похапва, но не всеки яде колкото му е необходимо. Факт е, че повечето хора прекаляват с яденето. Това води до затлъстяване, а по време на тренировки, прекомерното ядене намалява тяхната ефективност.

Не намаляте порциите си. По време на борбата с килограмите, вие трябва да разпределите храненето си на малки порции 5 пъти на ден. Дори и малко да намалите обема на храната, която приемате, ако се наяждате на 1 или 2 хранения, пак няма да има ефект.

Правите едни и същи тренировки. Правенето на едни и същи тренировки в продължение на няколко седмици ще има обратен ефект. Мускулатурата ви свиква към движението и то не става ефективно. По този начин вие само си губите времето. Хубаво е да сменяте тренировките си на всеки 2 седмици, за да може те да са ефективни.

Не работете прекалено. Не вземайте прекалено много задачи на работа, защото те ще ви накарат да работите повече и ще сте изморени за тренировка. Когато отидете изморени на тренировка, тя не е ефективна и вие няма да успеете да се преборите бързо с наднорменото тегло.

Не спите достатъчно. Сънят е от изключителна важност за вашите тренировки. Това означава, че ако не се наспите добре няма да можете да тренирате качествено, а некачествените тренировки няма да ви помогнат да постигнете целта си.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май