Салса! Да потанцуваме отново

За да се заредим с добро настроение
Салса! Да потанцуваме отново

Днес малкият ни офис е буквално препълнен с празнична еуфория и добри намерения. Бързам да ви кажа защо: любимият ни колега Кирил Русев има рожден ден! Което означава, че в края на работния ден, в негова чест, ще си спретнем едно заслужено (и не съвсем здравословно) веселие.

Нещо повече, абсолютно решена съм този път да накарам Киро да танцува. Разбира се, възнамерявам да се съобразя със скромния му опит в танците. Така да се каже, обещавам да не го измъчвам твърде много. Все пак има празник, нали?

Та, за целите на мероприятието избрах салса. Защото споделям убеждението, че това е един сравнително лесен танц, с който съм сигурна, че мистър Русев ще се справи без никакъв проблем.

А понеже Киро би трябвало вече да знае базовата стъпка (показах му я преди време в този материал), мисля да преминем нататък и да реализираме едно красиво дясно завъртане. Оу! Спокойно, колега. Ти не си длъжен да се въртиш, ако не искаш. Но би могъл да асистираш на дамата, с която танцуваш, да направи пирует. Ето така:

Приятели, както виждате и вие от видеото, въпросното движение е повече от елементарно. Затова съветът ми е да се присъедините към Киро и да се повъртите в ритъм. Не ви гарантирам, че ще изгорите много калории, но със сигурност ще се забавлявате.

За да се случи цялата работа по-естествено, може да си помагате с ръцете. Те ще ви подкрепят в завъртането, не се съмнявайте. Идеята е да ги полюшвате нагоре-надолу с всяка стъпка така, че когато са горе да се възползвате от ситуацията и, хоп!, да изпълните мисията.

Момчета, вашата работа е да придържате ръката на партньорката си, а когато дойде удобният момент, да подкрепите пируета ѝ. Супер!

И понеже знам, че с тези обяснения малко ви обърквам, ви предлагам да изгледате клипчето още няколко пъти. Сигурна съм, че накрая все ще схванете за какво иде реч. 

А ние с Киро отиваме да се упражняваме, че няма време. Искам да е подготвен за престоящата демонстрация. Но не ви обещавам снимков материал от събитието, нали разбирате защо :)

Хайде, танцувайте и се забавлявайте от сърце!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май