Спортно вдъхновение: Езра Фрек

Несломим боен характер и оптимистичен дух в детско тяло
Спортно вдъхновение: Езра Фрек

Езра Фрек: обожава баскетбола. Миналата година по същото време пък спечели наградата "Изгряваща звезда" в детския маратон, организиран от Фондацията за атлети с физически увреждания (Challenged Athletes Foundation). Организаторите изразяват своето възхищение пред отдадеността и целеустремеността, с която малкият Езра се бори за първо място в състезанието.

В историята на това американско момче няма никаква драма, ако съдим по собствените му думи. Въпреки, че едва се е откъснал от детска възраст, Фрек възприема зряло и описва пред останалите хора съвсем адекватно физическия недъг, с който се е родил. Малкият приятел, за когото ви говорим, се е родил с недоразвити ляв крак и ръка.

Долният му крайник вече е заменен от протеза, с която той си помага, за да спортува пълноценно. За да е по-функционална пък, лявата ръка на Езра понастоящем ползва пръст от отрязания му крак. Пътят на боеца след тези операции продължава с още по-голям устрем.

Чаровникът Фрек умира да гледа баскетболни мачове, особено, когато в тях участва неговия идол – Пау Гасол. След порцията спорт по телевизията, Езра започва да тренира у дома или да обсажда баскетболните кошове в двора. Понякога играе срещу 2-3 години по-големи от него деца, но изобщо не му пука. Защото владее топката и е бърз. Пък и дава всичко от себе си, за да спечели – така че, който и да му се изпречи, май е по-добре да се откаже :)

Опитвал е и брейк. Всъщност, Езра не би отказал да пробва каквато и да било тренировка. Обича да използва тялото си. И... каквото и да прави, лицето му грее в пленителна усмивка. Запознайте се лично с нашия герой във видеото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май