Танците: мисия възможна с лунната походка 2

Една готина модификация на познатото движение на Майкъл Джексън
Танците: мисия възможна с лунната походка 2

С написването на този материал в събота, колегата Кирил Русев открито ми обяви война на няколко фронта. Но, както му казах сама, въпрос на време е да я спечеля. За целта, просто трябва да ме подкрепите – дайте "глас" за моето твърдение, че всеки МОЖЕ да се научи да танцува. Гласувайте с коментар под статията. Той ще ни бъде абсолютно достатъчен, за да победим и в тази битка.

Е, друг е въпросът, че наистина е нужна практика, за да се прогресира в танците. Но знам, че вие имате желание. Затова ще ви поканя във видеото, за да научим още една готина стъпка.

Поредният урок на популярния брейк танцьор Седрик Търнър отново е безкрайно забавен и полезен, няма спор. Движението, което ви показва сладурът този път, е вариация на т. нар. лунна походка. Разликата е, че тук, буквално е трудно да се каже в коя точно посока се осъществява придвижването. 

А, за да изпълните въпросната модификация, трябва само да спазвате основното правило. А то е: пренасяне на тежестта на тялото върху единия крак и последователното приплъзване на другия. От особено значение е смяната на крайниците, както следва пръсти-пета. За да стане по-ясно, ще повторим етапите сега:

  • Първо, пренесете тежестта на тялото върху пръстите на левия крак и с приплъзване изнесете десния напред така, че петата му да сключи прав ъгъл с пръстите на опорния (ако сте зле с геометрията като мен, просто гледайте клипчето внимателно).
  • После, за миг, концентрирайте тежестта върху петата на левия крайник и веднага след това пренесете теглото върху пръстите на десния. Не, не сте готови! 
  • Ще се наложи да осъществите още едно пренасяне - отново върху пръстите на левия крак, като, едновременно с това, приплъзнете десния. 
  • А, за да продължите лунното ходене, ще се наложи отново да се върнете на действие номер 1 и да изнесете десния крак, както го направихте в началото. 

Звучи сложно на думи, но като изпълнение не е. Важно е обаче да свържете всички етапи, за да се получи илюзията, че ходите по луната. Без гравитация. Във всички посоки =) 

Е, хайде пробвайте. ВЪЗМОЖНО е,... Киро! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май