Фрийрън с хирургическа точност

Имате ли шапка? Скрийте я, преди Кай Уилис да го е направил!
Фрийрън с хирургическа точност

Ако не се интересувате супер задълбочено от паркур и фрийрън, името Кай Уилис едва ли ще предизвика един милион асоциации в главите ви. Препоръчвам ви да го запомните обаче, понеже нещо ми подсказва, че ни предстои да го чуваме и четем все по-често.

Кай се занимава професионално с фрийрън от 5 години. Стартира в Гластънбъри, след това се мести в Ексетър, после в Кеймбридж и така, докато се озовава в Лондон. Понастоящем е нещо като YouTube знаменитост, като най-популярните му клипове имат над 2,5 милиона преглеждания. Това в никакъв случай не е всичко обаче – младият англичанин има участия в редица състезания, като печели трето място и награда Sickest Trick на RedBull Art of Motion Йокохама и второ място на RedBull Art of Motion Кувейт.

Последните зимни месеци прекарва в усилени тренировки, които да издигнат уменията му на ново равнище, а този видеоклип е демонстрация на част от постигнатото. Иска ми се да кажа много неща, но все ми се струва, че няма да бъдат достатъчни. Нека просто кажем, че Кай много добре показва, че това е спорт, който опира не само до сила, координация, бързина и баланс. Има и още нещо, което можем да наречем хирургическа прецизност. Да уцелиш точното място в подходящия момент, нито секунда по-рано, нито сантиметър по-встрани. И да успяваш отново и отново... 

Ако това видео и текстът към него са ви харесали, сигурно ще ви хареса и нашата фейсбук страница :) Елате и вижте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май