Хибридно трениране

За комплексни резултати
Хибридно трениране

Ако съберете много обикновени трениращи хора на едно място и им зададете въпроса "Как тренирате?", навярно болшинството от тях ще ви отговорят с някакъв вариант на: "Билдърче съм, бате!", "В колелото е истината!", "Търча като луд!", "Аз съм силач!", "Лост и успоредка, ма'ни ги тия щангисти!" и т.н. Което е доста озадачаващо.

Всички тези хора спортуват с доста сходни цели – да изглеждат по-добре, да са във форма, за да се справят по-лесно с ежедневните си задачи, да бъдат здрави и енергични. В зависимост от това под какво влияние са попаднали, в един момент те се стереотипизират, като започват да тренират по определен начин. А обикновено този начин е характерен за атлети, които преследват строго специфични постижения в спорта, в който се състезават.

Доколкото ние не сме атлети и не гоним някакви рекорди, няма обективна причина да се ограничаваме в принципите, по които тренираме. Фитнесът е комплекс от много различни умения и качества, и се постига чрез комплекс от методи. Защо да учим тялото си само на едно нещо, при положение, че то може много неща? Защо да се обричаме на еднообразие, щом имаме пред себе си толкова много избори? Защо, вместо да се вторачваме в методиката, не се фокусираме върху крайните резултати?

Това не означава да спрете да правите онова, което правите в момента. По-скоро означава да се опитате да разширите кръгозора си по начин, който ще ви позволи да спрете да формирате тялото и качествата си на базата на дадена тренировъчна идеология. Вместо това, започнете да оформяте свои собствени хибридни принципи въз основа на тялото и качествата, които желаете да постигнете. За регистрирането на специфични резултати са необходими специфични методи. Комплексните резултати, които наричаме фитнес, са плод на комплексни усилия.

Ако подобна идея ви се струва добра, опитайте. Не е задължително да правите всичко накуп. Този месец можете да сте силов трибоец. Следващия бъдете бодибилдър. Посветете юлските жеги на тренировки със собствено тегло и каране на колело в парка. Морето ще ви чака през август – плувайте и тичайте в пясъка!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май