Цветен маратон

Адски забавен!
Цветен маратон

Исках да ви разкажа за това интересно спортно събитие още миналата седмица, но не ми остана достатъчно време. Обаче, днес съм на ваше разположение :) Затова нека си поговорим за тичане! И то за какво...

The Color Run ("цветният маратон" в свободен превод от английски език) се провежда горе-долу от една година в САЩ, но вече има многобройни фенове.

5-километровият маратон е интересен най-вече с това, че участниците в него финишират... целите омацани в цветни боички :)

Всъщност, маршрутът е разделен на няколко зони, които се разполагат на километър една от друга. Когато преминават през тях, бегачите буквално биват "бомбардирани" с прахообразна боя в конкретен цвят. Същата е натурална и абсолютно безвредна за здравето на хората.

Така, в края на състезанието всички тичащи са приятно нашарени и заедно образуват една огромна пъстроцветна дъга :О) Забравих да спомена, че задължително условие за участие е всеки да стартира предизвикателството облечен със снежно-бяла тениска. 

Както споделят и организаторите, събитието е чудесно забавление за семейството. Хем не представлява сериозно изпитание за тялото, хем купонът е гарантиран.

Следващият предвиден маратон ще се случи след броени дни (на 15 декември) във Флорида. А на официалния сайт на надпреварата може да откриете пълен списък с останалите дати и места на провеждане.

Забавно изглежда, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май