Детокс войници 2

Помагат ви да се съвземете след Голямото ядене по Коледа
Детокс войници 2
inm

Ох, ох, ох... Преядохте тези дни, а? Е, случва се.

За да не се чувствате подути и тромави обаче, може да вкарате в менюто си няколко категорични детокс войници.

Същите ще се потрудят, за да улеснят работата на храносмилателната ви система и ще се опитат да ви отърват от излишното в корема:

Броколи

Любимият на милиони зеленчук може да се похвали с отбор от фитохимикали и фибри, които действат в екип, за да подобрят храносмилателните процеси. Бонусът е, че съдържа прилично количество вода, което означава едно: зеленият симпатяга има потенциал да улесни следколедното "почистване" на стомаха :)

Цвекло

752209inmТози супергерой пък е буквално препълнен от ценни нутриенти.

В цвеклото може да откриете много от витамините на група B (B3 и B6, например), както и редица важни за доброто храносмилане минерали, между които калций, желязо, цинк и магнезий. Освен това, червендалестият юнак е добър приятел и на черния ви дроб. А знаете, че основната функция на последния е да преработва храната.

Чесън

Освен от настинки, редовната консумация на миризливия другар ще ви предпази и от подуване и тежест в корема. Ако не обичате да го похапвате в сурово състояние, опечете го във фурната – нежно загърнат във фолио и леко поръсен със зехтин. Мммм!

Зелен чай

Смята се, че честият прием на ароматната напитка активира метаболитните функции на организма, както и изгарянето на калории. Дали е така...

Е, проверете сами :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май