За билките и подправките с любов 2

Толкова полезни и на една ръка разстояние
За билките и подправките с любов 2

През последните няколко дни, докато боледувах, те безспорно станаха най-добрите ми приятели. Даже съм убедена, че на тяхната незаменима подкрепа дължа бързото си оздравяване.

О, да! Освен добри помощници в кулинарните експерименти, билките и подправките са пълни с полезни хранителни съставки, нужни на всеки човек да се чувства в пълноценна здравословна форма.

Та, ето кои са тези няколко абсолютни приятели на здравето ми:

Босилек

Ароматен и с неповторим вкус, този супергерой има много с какво да се похвали. Притежава силни антивъзпалителни свойства и съдържа армия от антиоксиданти. Най-хубавото е, че отдавана съм го инкорпорирала в менюто си – по този начин. И дори знам как да го шифонирам ;)

Мащерка

Госпожицата също има добри противоокислителни свойства, а също и антибактериални. Ухае запомнящо се и може да бъде подушена от 120 километра разстояние. От нея обичам да си приготвям чай, който, забележете!, пия не само когато съм болна.

Джинджифил

За него съм изписала тонове информация, затова нямам намерение да го рекламирам повече. Само да отбележа, че той неслучайно е основна съставка в приготвянето на редица аюрведични ястия и питиета. От джинджифил си спретвам ето тази адски вкусна отвара.

Градински чай

Като оставим настрана факта, че билката е чудесен лек за болки в гърлото и за кашлица, редовната ѝ консумация (под формата на напитка, например) подобрява дейността на мозъка. Освен това градинският чай енергизира и събужда.

Колко се радвам, че тези помощници са винаги до мен и ми подават ръка в трудни моменти!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май