За босилека с любов

Благодарим му за милионите добринки, които прави за нас ежедневно
За босилека с любов

Босилекът е в лапите на интереса ни от няколко години и това съвсем не е случайно. Ароматното растение е пълен отличник по съдържание на ценни нутриенти, чудесен помощник е в готвенето и освен това притежава немалко лечебни характеристики.

Ето, например, няколко от добрините, които е способен да извърши днешният герой и за вас:

- Абсолютен "пъпкотрепач" е и може да се справи успешно с акне – притежава силно антисептично и антивъзпалително действие. Приложено към кожата, етеричното масло от босилек има потенциал да намали възпаленията и да подобри кръвообращението във външната обвивка. Преди да решите да го употребявате за разкрасителни цели обаче, съветвам ви да се консултирате с козметик.

- Оказва благоприятно въздействие върху храносмилателните процеси и, по този повод, приемът му се препоръчва горещо при разстроен стомах, при подуване и прочее неприятности. При неразположение от коремно естество забъркайте си ей този шейк, върши перфектна работа.

- Не на последно място, консумацията на босилек подобрява съпротивителните сили на организма поради наличието на флаваноиди в съдържанието му. Зеленият другар се грижи и за сърцето ни, тъй като е добре екипиран с магнезий. Въпросният минерал действа отпускащото на мускулите на кръвоносните съдове, като по този начин съдейства за безпроблемното движение на кръвта по тях.

Мисля, че няма какво повече да го хваля – босилекът е пич, повярвайте в него. А ако искате да си поговорим още по темата, елате във фейсбук, където възможностите са дискусии са неограничени.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май