Лифтинг диета за лице

Погрижете се за кожата си... сега
Лифтинг диета за лице

Знаете, че колагенът е главният структурен белтък в човешкото тяло и че най-високо е съдържанието му в кожата, нали?

Представете си го като дюшек с пружина, който сте закупили току що от новата мебелна къща на ъгъла на улицата. Когато сте млади, "дюшекът" е здрав и пружинира. Обаче с времето и при постоянна употреба, започва да се отпуска и да пречи на съквартирантите от долния етаж. И на вас самите, разбира се.

Много причини могат доведат до отпускането на кожата и появата на бръчки. Все пак част от проблема е именно в това, че с годините колагенът се стопява и втвърдява. Истината е, че след 25-годишна възраст клетките започват да произвеждат все по-малко от последния и борбата му с ежедневните мимики, гримаси и усмивки става неравностойна.

Добрите приятели ще продължават да ви уверяват, че бръчките ви отиват и вероятно наистина е така... Но ще постъпите добре, ако сторите всичко възможно, за да се радвате по-дълго време на здрава, гладка и млада кожа.

Ще се опитаме да ви помогнем в борбата с времето, като ви запознаем с храните, които помагат на клетките да произвеждат повече колаген и да го поддържат в добра форма.

Соя и тофу

Любимият ви мъж има поне една причина да не харесва продуктите и ястията от соя: последната съдържа доста фитоестрогени. Това са вещества от растителен произход, които представляват аналог на женските полови хормони. На приятеля ви последните може да не му трябват, но на вас – да.

Знаете, че по време на менопауза нивата на женските полови хормони значително намаляват, което пък води до рязка "загуба" на колаген. Научно доказано е, че почти всяка жена с нормален тип кожа се сбогува с 30 % от структурния си белтък в първите пет години след началото на климактериума.

За това в менюто си залагайте на повече соеви продукти, като все пак разчитате на разумния им прием.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май