Лятната настинка няма шанс!

Срещу тези помощници на имунната система
Лятната настинка няма шанс!

Да се разболееш в разгара на лятото?!?! Особено когато навън сякаш е късна есен = ) Оксиморон или не, летните настинки са често срещано явление. Защото, уви, причиняващите ги вируси никога не излизат във ваканция.

Добрата новина е, че може да подадете спасителен пояс на имунната си система. Като я нахраните с тези вкусни нейни приятели:

Киви

Нали не сте забравили, че мъхестият сладур е просто невероятен източник на витамин C. Въпреки че е спорно дали ще ви предпази от настинка на 100%, въпросният витамин има силата да съкрати значително продължителността и силата на неприятното състояние.

Освен това, вкусният плод е богат на калий и бета-керотин - също добри приятели на съпротивителните сили на организма.Така че какво чакате още? Изяжте поне едно киви днес. Освен че е вкусно, то изобщо не е калорично.

Супа - пилешка, естествено!

Не е ли тя първото нещо, за което се сеща зачервеният ви от хремата нос? Има защо. Според направено наскоро изследване, консумирането на пилешка супа по време на настинка може значително да облекчи симптомите й.

Защото, оказва се, неутрофилите (многобройни бели кръвни клетки в тялото) също я обичат. А след като я хапнат, стават още по-силни и лесно успяват да се справят с вирусната инфекция. Почерпете войниците на имунната си система с купичка от вълшебната течност и всичко ще бъде наред.

Риба тон

Добре заредена с глутамин – важна за организма аминокиселина, тази риба е следващият най-добър приятел на имунната ви система.

Изследване на университета в Оксфорд показва, че при атлетите, които приемат глутамин след тренировка, съществува по-нисък риск от инфекции на горните дихателни пътища.

Така че: "тонозирайте се" - умерено, разбира се = )

И не забравяйте: лошото време ще мине, настинката – също. И пак ще бъде лято, истинско и незабравимо.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май