Малините: отрядът срещу депресията

Ще оправят лошото ви настроение
Малините: отрядът срещу депресията

Най-важното

Въпреки че в замразените плодове има по-малко съдържание на витамин C, с тях може да направите вкусен и освежаващ шейк за добро утро.

Честно казано, редовният дъжд започва бавно и сигурно да депресира и нас. Макар че днес отново се събудихме с оптимизъм, още щом погледнахме през прозореца, надеждата, че няма да плуваме до работа... умря. После – и доброто ни настроение.

Почувствахме силна нужда от плод, който да върне вярата ни в пролетта. Ябълката свърши чудесна работа, но помоли за подкрепление и за това отново мобилизирахме четата на червените малини. Тези ароматни и леко кисели сладури унищожиха остатъка от мрачните ни мисли за нула време.

Мъхестите юнаци не са попаднали случайно в отряда по бързо реагиране срещу депресията. Напротив, те работят неуморно и упорито за своята репутация. Освен това разполагат със "съвременни оръжия" и армия от антиоксиаданти. Така да се каже, става въпрос за истински професионалисти в областта.

Започнахме да ги уважаваме още повече, когато разбрахме, че са приличен източник на фибри – в 100 грама малини има около 6 грама фибри. Смята се, че последните съдействат за поддържане на стабилни нива на кръвна захар и нормално кръвно налягане.

А когато сме предпазени от неприятни инверсии в нивата на кръвна захар, всичко е наред и не огладняваме през половин час. Ще добавим още, че в малините има добро съдържание на витамини C и К и магнезий. Бонусът е, че в 100 грама се съдържат само около 52 калории.

Откакто го сформирахме, любимият ни отряд е навсякъде с нас. Мъкнем го на работното място и по време на дълго пътуване. Той се разбира отлично добре с кухненския ни робот – малиновите шейкове са страхотно начало на деня. А често, вместо кубчета лед, в минералната си вода пускаме симпатични малини.

Остава да споменем, че "червените ангели" се комбинират прекрасно добре както със сладки ястия (ммм... с палачинки), така и със солени: например, със зелена салата или пиле/риба. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май