Най-добрите зеленчуци за вашето здраве

Най-добрите зеленчуци за вашето здраве

Най-важното

Няма зеленчук, който да е вреден за организма ви. Но сме подбрали най-добрите. Това е като дрийм тийма на зеленчуците. Добавете ги в седмичното си меню и ще си набавите всички хранителни вещества, които ви трябват.

Броколи. Този зеленчук е пълен с антиоксиданти, които се борят с токсините, които причиняват рак. Освен това, броколите са пълни с бета каротин, витамин Ц и фолат, които се грижат за вашата имунна система. Освен това броколите са добър източник на фибри, което прави този зеленчук идеален за вашата диета.

Моркови. Те са богати на антиоксиданти и бета каротин, което ги прави една от идеалните храни за имунната ви система. Освен това има високи нива на ликопен, който се съдържа главно в динята и доматите. Съставките на моркова се абсорбират от тялото по-добре, ако ги приемате с мазнина, тоест морковите с малко зехтин трябва да присъстват в седмичното ви меню.

Спанак. Попай знае какво да яде. Естествено няма да направите като неговите бицепси ако хапнете консерва със спанак, но той има много ползи за здравето. Сред тях са подобряването на имунната система и борбата с раковите заболявания. Освен това спанакът е богат на желязо и витамини, което го прави перфектния източник на важни хранителни вещества.

Домати. Сигурно знаете, че доматите са плодове, но ние ги ползваме като зеленчуци. В тях се съдържа ликопенът, който заздравява имунната система и се бори с раковите заболявания. Освен това доматите регулират нивото на кръвната захар и са богати на витамини.

Зеле. Този зеленчук е богат на витамини А, Ц и К. Това са все хранителни съставки, които се борят с раковите заболявания.

Цвекло. Този зеленчук и той спада към здравословните. Той е богат на хранителни вещества, които са важни за организма ви. Освен това в цвеклото има детоксикиращ ефект и са добра салата по време на запой.

Картофи. Те са богати на бета каротин, магнезий и витамини А, Ц и Е. Освен това картофите са добър източник на въглехидрати, които дават енергия, която е важна особено при голямо натоварване.

Чушки. Подобно на доматите, те също са плодове, но ние ги използваме като зеленчуци. Те са богати на фибри, витамин К и магнезий. Чушките са полезни за кожата и за това се препоръчват от диетолозите да участват в хранителния режим на всеки.

Патладжан. Освен детоксикиращия ефект, който има този лилав зеленчук, патладжанът е познат още със свойствата да регулира кръвното налягане и теглото.

Вижте още: Храните, които ви помагат в борбата с килограмите.

Вижте още: 7 храни, които не трябва да ядат спортистите.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април