Най-романтичните храни и напитки

А вие обичате ли ги?
Най-романтичните храни и напитки

Ако си мислите, че само съвременната индустрия е виновна за Дон Жуан-репутацията на въпросните продукти, грешите много.

Истината е, че голяма част от тях могат да се похвалят с дълга и романтична история. Нещо повече, съществуват куп сведения, че същите са били използвани като афродизиаци още в древни времена. Да прибавим, че, освен всичко друго, някои от тях съдържат редица полезни нутриенти.

Вижте обаче за кои Ромеовци ви говорим. Кой знае... Може и вие да решите да ги слагате по-често на трапезата си =)

Шоколадът

Няма спор, че именно той трябва да оглави днешната ни класация! Защото едва ли има "по-романтичен" продукт на света от него.

Добре познат на всички със своята удивителна способност да предизвиква удоволствие, сладурът редовно присъства в менюто на влюбените двойки (и не само в тяхното).  

Как точно консумацията му води до наслада обаче, може да разберете от полезната статия на романтичния ни колега Кирил Русев. Подробният му материал ще ви разкаже също и кой пръв е открил сладкото изкушение, както и какви са неговите достойнства и недостатъци.

Виното  

inm.comСъгласете се, че романтиката просто няма да е пълна, ако утре, в деня на лозарите и влюбените, не сложите на масата бутилка от ароматната течност. От край време същата е символ на любов, нежност и изгаряща страст.

Въпреки съдържанието на алкохол, виното успешно поддържа имидж на здравословна напитка, най-вече заради наличието на ресвератол в него – силен антиоксидант, открит в люспите на червеното грозде.

И въпреки че ролята на последният често е нарочно преувеличавана, няма две мнения по въпроса – това е питието за любовни, и не съвсем любовни, намерения.   

Авокадото

Прави сте, тропическият плод никак не е изкушаващ. Но само на пръв поглед. Вгледайте се в него и ще установите, че формата му адски много наподобява голо женско тяло.

Истината е, че древните атцеки вярвали, че палавият разбойник увеличава мъжката потентност. Затова не позволявали на млади девици да присъстват на традиционната беритба на плода =)

Проверете сами дали авокадото наистина е афродизиак, като си направите от него този вкусен шедьовър. Или най-простия мексикански специалитет с най-сложното име – гуакамоле.

Очаквайте продължение... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 14.02.2012 | 11:47
    Пича извежда мацката на 14ти февруари и сядат в ресторанта. Пича казва: - Една бутилка вино с 2 чаши. Мацката: - И само това ли, как не те е срам, днес е празник, и то на влюбените... Пича допълва" - И една порция сърчица за дамата :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май