Нашите герои в менюто

... които смятаме да похапваме редовно и през 2012
Нашите герои в менюто

Изпратихме старата година с много танци, с добро настроение и в компанията на близки и приятели. Как посрещаме новата ли? Пълни с енергия, отпочинали и с... готов списък с продуктите, които възнамеряваме да слагаме по-често на трапезата си. Те са вкусни, полезни и съдържат много важни съставки. С две думи: освен за фигурата ни, се грижат и за доброто ни здраве.

Вече имахме честта да ви запознаем отблизо с тях, а сега просто ще ги съберем на едно място, за да ги виждате добре. Надяваме се, че по този начин ще ви накараме също да ги вкарате в менюто си и да ги похапвате редовно. Ето ги:

Риба

И по-точно – сьомга! Няма спор, че сладураната е отличничка по хранителни показатели. В нея има отбор от витамини, между които A, D, B6 и B12. Съдържа солидно количество важни минерали – магнезий, фосфор, калций, калий и цинк. И, разбира се, в оранжевото месо на красавицата е складирана прилична доза протеин. Освен това, тя е чудесен източник на жизнено необходимите за организма омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Да, можем да я консумираме всеки ден, приготвена така или така, или деликатно пъхната в следобедния ни сандвич. Мляс-мляс :)

Важно: не си мислете, че пренебрегваме другите видове рибоци - те също имат висока хранителна стойност и често са в чинията ни. Просто си имаме предпочитания :) 

Ядки

inm.comЗасищат чудесно, а редовната им консумацията ни зарежда с енергия. Е, наистина някои от тях са доста калорични, но пък ако се внимава с приема им, почти няма опасност да навредят на фигурата.

Нашите любимци, с които, между другото, закусихме тази сутрин, са орехите. Коравите юнаци също са богати на омега-3 мастни киселини, а потопени в мед, са просто неустоими. Обичаме също и бадеми, макар че те, всъщност, изобщо не са ядки... Какви са? Ами, разберете тук ;)

Плодове

Помагат ни да мислим, събуждат ни, а някои, като динята, например, се грижат да сме номер 1 в леглото... Изобщо, смятаме ги за много добри наши приятели. Освен това, съдържат фибри и са със сравнително ниска калоричност. Ябълка и киви – това са доживотните ни фаворити. Кои са вашите обаче?

Е, прекъсваме списъка тук, но скоро ще го допълним. Нещо повече: смятаме да го обновяваме периодично ;) А на вас пожелаваме да се чувствате винаги добре нахранени и в същото време – в добра форма.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април