Охлади се с: краставица

Жегата няма шанс ;)
Охлади се с: краставица

Синоптиците обещаха, че от утре вече няма да е толкова горещо. Ама ние изобщо не им вярваме! Затова ще побързаме да си спретнем един план за спасително охлаждане.

В случай, че и вие имате съмнения относно предстоящото понижаване на температурите, може да се презастраховате заедно с нас. Всичко, от което имате нужда, е... няколко килограма краставици :) Та, направете си от тях:

Маска за лице

Освежаваща, почистваща и с бърз хидратиращ ефект, тя ще ви накара да се почувствате страхотно. Добрата новина е, че е крайно лесна за приготвяне. Действайте! Ето как.

Таратор, ама жътварски

Отличник в борбата с жаждата, той ще ви разхлади за нула време, не се съмнявайте. Даже би било добре през горещите дни да си го спретвате редовно. Рецептата тук! А като сте тръгнали да си приготвяте освежаващи напитки, задължително пробвайте и тази.

inm.com

Лесен масаж

Не си помисляйте дори да хвърляте обелките от краставицата. Масажирайте с тях лицето и после босите си крачета. Помолете половинката си или друг близък човек да разтрие с тях гърба ви... Ммм, приятно е!

Разбрахте идеята, нали? Вкарайте зеления зеленчук не само в менюто си, ами и в ежедневните процедури. Пълен с вода и други полезни нутриенти, той ще се превърне във вашия най-добър помощник в разхлаждането и хидратирането през горещите дни.

И дано наистина стане с една идея по-хладно тази седмица, че вече се чуваме как "цвърчим" ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май