Пастет от авокадо

Пастет от авокадо

Вкусният и здравословен пастет от авокадо е чудесна добавка към филийка хляб със зелена салата, но също така и отлично допълнение към риба, задушени или печени зеленчуци. Приготвянето му е лесно и в същото време е изключително полезен. Богат на витамини, минерали, ензими, хлорофил, антиоксиданти и ненаситни мастни киселини.

Необходими съставки:

2 броя авокадо
Шепа кълнове от слънчоглед
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 брой пресни фурми или 3 сухи /накиснати предварително във вода/
1-2 брой лимон - сока /по вкус/
1 супена лъжица тахан
1 скилидка чесън
зехтин
хималайска сол на вкус

Пасирайте до получаване на пухкава смес. Декорацията можете да се направите с нарязване на перата на пресен чесън или кълнове!Трайността му не е голяма, така че се  постарайте в рамките на два дена да го изядете. Съхранявайте в стъкло или порцелан.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април