Пчелно млечице - суперхрана за дълголетие

И за постигане на отлично здраве!
Пчелно млечице - суперхрана за дълголетие

Пчелните продукти са суперхрани носещи многобройни ползи. Всяка една от тях има своите специфични особености, но в крайна сметка, за да се възползвате максимално от тях е необходимо да присъстват в ежедневието на вашето семейство.

Поредицата за ползите от пчелните продукти ще отбележим с пчелното млечице, защото именно то е отговорно за зараждането на живот. Ако се чудите как, сигурно ще ви е интересно да узнаете за разликата между това коя пчела ще се превърне в пчела майка и пчела работничка?

Тайната се крие именно в пчелното млечице!

Пчелното млечице е секрет с характерен вкус и мирис, който определен вид пчели отделят за хранене на новоизлюпените екземпляри през първите три дни от живота им. На пчелата майка ѝ е необходим през целия живот. Пелите, които произвеждат тази белезникава течност се наричат кърмачки. Пчелното млечице се синтезира в продължение на 6-7 дни.

Съставът на пчелното млечице е различен и зависи от това кого храним с него! В отделеното пчелно млечице за пчелата майка има по-високо съдържане на пантотенова киселина, както и някои други компоненти.

Истината е, че това пчелно млечице, което достига до нас потребителите е също толкова богато на активни вещества като протеини, аминокиселини, мастни киселини, захари, стероли и фосфолни съединения.

1578636Thinkstock/Guliver

Пчелното млечице съдържа ацетилхолин, който е необходим за предаване на нерви съобщения от клетка на клетка. Липсата или недостига на това съединение прави хората податливи към развиване на Алцхаймер. Богато е също така на гама-глоболин, известен с това, че стимулира имунната система и ни помага да се справим с вируси и инфекции.

В тази суперхрана има високо съдържание на витамини А, С, D, Е, В комплекс като в това число влизат В1, В2, В6, В12, биотин, фолиева киселина В9, както и споменатата вече пантотенова киселина В5, призната за способността ѝ на намалява нивата на стрес.

Списъкът с ползи обаче не приключва с тези факти, защото пчелното млечице притежава богат набор от минерали – калций, мед, желязо, фосфор, калий, силиций, сяра, магнезий и манган. Също така съдържа колаген, който е най-добрият анти-стареещ агент и поддържа кожата млада и здрава. Същевременно с това подобрява енергията, намалява нивото на стреса, справя се отлично със склонността към изпадане в депресивни състояния. Действа изключително благотворно и върху подобряване на паметта, което го превръща в отлично средство в борбата с дегенеративните заболявания с напредването на възрастта.

Пчелното млечице съдържа комплексно съединение, което стимулира жлезите с вътрешна секреция и води до постигането на нормална женска и мъжка полова дейност, което всъщност се явява естествен балансьор на хормоните в организма.

Ползите и приложенията на пчелното млечице са повече от многобройни, така че ще ги разглеждам в поредица от статии, с които се надявам, че ще ви помогна да подобрите здравето на вас и семейството ви.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април