Суперхрани за сияйна кожа

Суперхрани за сияйна кожа

Чували ли сте, че истинската красота започва отвътре? Това не е толкова голямо клише, колкото си мислим. Кожата е един от ключовите показатели дали тялото ни е в баланс. Често пъти ние започваме да третираме кожните проблеми само външно като забравяме да обърнем внимание на диетата си.

Ето няколко природни продукта, които освен вкусови, имат и множество хранителни качества. Добавете ги към дневното си меню за по-чиста, по-стегната и по-свежа кожа.

 

·      Авокадо

Авокадото има изключително благоприятно въздействие върху кожата. То съдържа омега 9 мазнини, които помагат на кожата да бъде стегната . Омега 9 мазнините също така подхранват най-горния слой на кожата, което ви придава по-хидратиран и здрав вид.  

1675151Pinterest

·      Боровинки

Антиоксидантите са ключова съставка за красивата кожа. Боровинките са едни от храните с най-високо съдържание на антиоксиданти. От своя страна тези хранителни вещества помагат в борбата със свободните радикали – основните виновници за разрушаване на колагена и образуването на бръчки. Боровинките са също богати на витамин А, който помага да се балансират мастните нива в кожата и предотвратява образуването на акне. 

1675150Pinterest

·      Лимони

Силата не лимона се крие не само във високите количества витамин С, съдържащи се в цитрусовия плод. Витамин С неутрализира свободните радикали и помага за продукцията на колаген и еластан, които от своя страна свързват клетките и ни дават така заветния свеж и отпочинал вид. Въпреки киселият вкус на лимона, той е една от най-алкалните храни – помага за балансиране Ph нивата в тялото. Кафето, алкохолът и месото са киселинни и могат да доведат до изсушаване на кожата. Лимонът неутрализира въздействието им и спомага за детоксикацията на черния дроб.

1675147inm.com

·      Куркума

В резултат на противовъзпалителните си свойства, куркумата е от изключително значение за кожата. Възпалителните процеси в тялото могат да доведат до подпухнал и изморен вид. Приемането на прясна или изсушена куркума намалява възпалението и придава по-свеж вид лицето. Куркумата се препоръчва и при по-сериозни кожни състояние като розацея и екзема.  

 

1675149Pinterest

ключови думи:
сияйна кожа суперхрани

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април