Суперхраните на Трейси Андерсън

Какво обича да хапва тази секси блондинка?
Суперхраните на Трейси Андерсън

Компактната Трейси Андерсън е любим фитнес експерт на редица холивудски познайници. Гуинет Полтроу, Мадона, Никол Ричи, Шакира и Джесика Симпсън влизат успешно в роклите си, благодарение на изрусеното миньонче.

Мис Андерсън е бивша танцьорка и върл привърженик на тренировките с много повторения с малки тежести (80-100 в серия). Води интензивен клас по денс аеробика, който е истинско предизвикателство, дори за най-смелите трениращи.

Трейси има няколко DVD-та с упражнения и кардио програми. Съвсем скоро се очаква да излезе и първата й книга с фитнес съвети. В практическото ръководство тя представя в детайли своя революционен, 30-дневен метод за отслабване.

Преди да прочетем книгата обаче, обещаваме да се свържем с Трейси, за да си поговорим с нея в по-глобален аспект за здравословния начин на живот.

Въпреки че е често критикувана заради изготвяните от нея, силно рестриктвини, хранителни режими, Трейси отдавна е научила кои са полезните храни и кои имат най-висока хранителна стойност.

Въпросните продукти тя препоръчва на всички, които искат да поддържат добра форма. Да ги видим:

Ябълки: Не е чудно, че нейният списък започва с този сочен плод, към който сме драматично пристрастени и ние. Знаете, че той е богат на антиоксиданти и разтворими фибри. Тоест, супер неотменен помощник е в здравословното хранене.

Обаче обърнете внимание, че кората на ябълката съдържа 5 пъти повече полифеноли от месестата й част. Освен това безспорният фаворит на Андерсън се комбинира перфектно добре с редица ястия. Повече за ябълката може да научите тук!

Боровинки: Съвсем наскоро беше публикувано изследване, което за пореден път даде повод за гордост на боровинките. Въпросното проучване твърди, че ако човек хапва всеки ден шепа от дребните плодчета, може да увеличи продължителността на живота си.

Смята се, че малките, кръгли сладури подобряват мозъчната активност. Богати са на калий, както и на витамин C.

"Никога не подценявайте силата им", предупреждава Трейси. Секси миньончето също препоръчва да хапвате по шепа боровинки всяка сутрин за здраве, енергия и добър тонус.

Зеле: Ако питате нас, ще ви отговорим веднага, че хич не си падаме по този зеленолистен зеленчук.

Обаче хранителните му достойнства са многобройни. Смята се, че редовният му прием благоприятства за повишаване съпротивителните сили на организма.

Трейси твърди още, че червеното зеле може да ви предпази от различни ракови заболявания. В него има магнезий, калций, витамин C, витамин K и фолиева киселена. Освен това никак не е калорично: в 100 гр от този червендалест зеленчук се съдържат само 31 калории. Супер, а?

Русокоската обича да къса листата му и да ги добавя в салатата, като я овкусява само с лимонов сок.

Риба: Тук няма какво да добавим. Абсолютно необходимо е да си набавяте омега 3 мазнини, а рибата е най-добрият източник на жизнено важните нутриенти.

Трейси, например, обожава печена сьомга, овкусена само с лимонов сок, без никаква допълнителна мазнина. Рибата предпазва от сърдечносъдови заболявания и е добро оръжие срещу депресията.

Е, това, бяха любимите суперхрани на Андерсън. Ето какво препоръчва още тя по отношение на храненето, в зависимост от различните периоди от живота:

На 20: Ах, тези луди години! Сега е важно да хапвате храни, които имат най-вече превантивна функция. Фокусирайте се върху редовния прием на кайсии и краставици, препоръчва Трейси. Тази комбинация предлага чудесна грижа за кожата.

На 30: Андерсън съветва да добавите в менюто си и къдраво зеле, особено ако сте бременна жена или желаете скоро да създадете поколение.

Къдравото зеле е богато на фолиева киселина, а тя ще ви е нужна в този период от живота ви. Освен това зеленолистният зеленчук съдържа повече витамин C и бета-каротин и от спанака. Вижте тази прекрасна рецепта за шейк от къдраво зеле!

Също така хапвайте храни, богати на полифеноли, които намаляват риска от сърдечносъдови и ракови заболявания. Възможни решения: черен чай, зелен чай и ягоди.

На 40: Трейси ви предлага да заложите на редовния прием на червени боровинки. Те могат да подобрят зрението и да укрепят капилярите. Стафидите и кестените също трябва да се превърнат във ваши добри приятели, защото се смята, че предпазват от сърдечносъдови заболявания.

Е, за сега толкова от Трейси Андерсън. Ако реши да отдели половин час за виртуална среща с нас, ще я видите отново. Приемаме обаче, че спокойно можем да напишем....

Очаквайте продължение!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май