Те ви помагат да помните

Доверете се на ей тези приятелчета в менюто
Те ви помагат да помните
inm

Не ми се смейте, ама с възрастта започвам да забравям разни работи - уговорени преди време срещи, имената на бивши колеги, с които отдавна не работя, рождената си дата (нея - нарочно)...

Не, че се притеснявам много-много. Ежедневно мозъкът ми трябва да преработи тонове информация и е нормално да елиминира тази, която му се стори за по-малко важна. Разбира се, гледам да помагам на паметта си с каквото мога, а най-често - с храна и полезни напитки :)

А ако и вие имате проблеми с помненето, вкарайте в менюто си ей тези приятелчета.

Чай

Здравословните му ползи са многобройни, но една от тях безспорно е свързана с благоприятното му въздействие върху паметта и когнитивните функции, дължащо се на антиоксидантите, които съдържа. Нещо повече, смята се, че и зеленият, и черният чай блокират действието на два специфични ензима, отговорни за развитието на болестта на Алцхаймер. Звучи обнадеждаващо, нали?

Розмарин

Можете ли да повярвате! Различни изследвания посочват, че дори миризмата на ароматното растение може да подобри дългосрочната и краткосрочната памет. Дали е така... свободни сте да проверите сами с няколко теста в домашни условия :)

Цвекло

Богат на всякакви нутриенти, червендалестият юнак доказано подобрява кръвообращението, поддържайки ума ни остър като бръснач и понижавайки значително риска от деменция.

1052667inm.com

Слънчогледови семки

Те пък са добър източник на витамин Е. За него се знае, че предпазва нервните клетки в мозъка от нарушения - така, де, от добрите момчета е.

Е, толкова за списъка с помощници. Ще се радвам, ако не забравяте да го допълвате от време на време, за да става все по-голям и пълноценен. Ако пък имате нужда да ми припомните нещо важно, заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април