Те ви правят красиви

Инкорпорирайте тези естествени продукти в разкрасителните ритуали
Те ви правят красиви

Сигурно вече сте разбрали, че голяма част от продуктите в кухнята* ви са добри приятели на външния ви вид. О, да! Те поддържат красотата, здравето на кожата ви, младостта и усмивката ви. С две думи, страхотни са.

И въпреки че едва ли се съмнявате в тяхната ефективност, ще побързаме да разкрием действието на няколко от тях:

То е ясно като бял ден: от разбитите на пяна белтъци става чудна хидратираща и подхранваща маска. Просто я нанесете върху чисто лице и я оставете да си свърши работата поне за 20 минути.

Пюрето от краставички пък е вашият билет за вечна младост :) Редовно прилаган към кожата, въпросният еликсир намалява риска от ранна повява на бръчки, бори липсата на влага и освен това притежава свиващо порите действие.

От какаото на прах става чудесен балсам за коса за брюнетки, който придава на гривите им по-силен и наситен цвят. Обратно, чаят от лайка, суровият картоф и лимонът имат известляващ ефект и се препоръчват на блондинки.

Знаете си открай време, че захарта и солта са най-добрите ексфолианти за тяло на света. Могат да бъдат комбинирани с какви ли не съставки и, в резултат, да ухаят умопомрачително.

Вярвате или не, скрабът от мляно кафе има потенциал да ви отърве от целулита, но само при условие, че го употребявате редовно.

Медът хидратира, подхранва, сгрява кожата.

Кокосовото масло, само по себе си, е перфектен балсам за устни. Но не само – за многобройните му добринки вече ви разказахме тук.

Овесените ядки също имат ексфолиращи свойства, пробвайте ги в следната комбинация.

Спираме тук, но ще продължим следващия път отново. Междувременно, елате в синята ни кухня, където ще откриете още много добри приятели :) 

*Правим уговорката, че е препоръчително да познавате произхода на използваните продукти и още: те да са качествени. Само тогава можете да сте сигурни, че ще си свършат работата, а не да ви навредят. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май