Те ви правят щастливи

Затова ги яжте редовно
Те ви правят щастливи

Вече имах възможността да ви споделя, че през последните дни не съм най-усмихнатата персона на земята. Но спокойно! Бавно и постепенно възвръщам чувството си за хумор. И, да, скоро пак ще тормозя колегата Кирил Русев с уникалната си бъбривост и устатост.

Тук е мястото да съобщя, че за възраждането на доброто ми настроение са "виновни" няколко страхотни мои приятели. А в случай, че и на вас не ви е особено светло напоследък, може и вие да потърсите помощта им. Бъдете сигурни, че набързо ще ви усмихнат.

Цвеклото

Малко е грозновато и смешно, но наистина е доста полезно. Добър източник е на бетаин. Витаминът играе съществена роля в нормалното протичане на редица важни процеси в организма. 

Освен това, цвеклото съдържа солидна доза магнезий и уридин. Наскоро направено изследване твърди, че въпросните вещества понижават риска от депресивни състояния.

Ако пък не знаете как да си сготвите тъмно-червения разбойник, веднага ви давам една отлична идея, тук.

inm.com

Карфиол

Не крия, че ми е по-любим от цвеклото, но за да не ме заподозрете в пристрастия, нарочно го слагам на второ място :) В него може да откриете редица от витамините на група B. Същите работят неуморно за доброто ви настроение, като съдействат за производството на серотонин - т. нар. хормон на щастието.  

Да прибавя още, че има и лилав карфиол, който, според експерти, е пълен с антиоксиданти, а консумацията му понижава риска от рак и други болести.

Лошото е, че той трудно може да бъде намерен на българския пазар, затова ви предлагам да му се порадвате само на снимка. Толкова е забавен, че дори гледайки го, ще ви накара да се усмихнете.

inm.com

А, и задължително намерете свободно време да си сготвите това. Мляс!

Орехи

Коравите момчета нямат нужда от представяне. Те не ще ви позволят да страдате дълго време, имайте ми думата. Защото са пълни с полезни нутриенти, а редовната им консумация ще ви направи по-умни, по-здрави и ще ви зареди с енергия. Какво ви трябва повече, за да се чувствате добре, а? Е, горе главата и... 

Очаквайте продължение... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април