Три храни, които помагат при хормонален дисбаланс

Природната храна има свойството да лекува
Три храни, които помагат при хормонален дисбаланс

В днешното забързано ежедневие, всички ние страдаме от хормонални изменения. Хормоните са изключително чувствителни и много често в следствие на нeправилно хранене, стрес или други външни фактори, те могат да претърпят големи изменения.

Това от своя страна има мигновен ефект върху здравето на целия организъм, който е много фино балансиран.

Това, което всички ние можем да направим, за да защитим телата си от токсините, които неминуемо упражняват ефект върху цялостната система на организма, е да избираме възможно най-чистата храна, да измиваме добре продуктите и да използваме възможно по-натурална козметика върху кожата. Не бива да забравяме, също така, че в почистващите препарати за дома и дрехите, се крият скрити токсични вещества, които невинаги са напълно безопасни за здравето.

·      Мака

Корените на южноамериканското растение мака са били известни от столетия на древните жители на Перу. Тази суперхрана има високи стойности на белтъчини, калций, желязо, форсфор, магнезий, цинк, витамини В1 и В12. Доказано е, че маката увеличава плодовитостта и либидото при жените, което я прави особено ценна добавка за представителките на нежния пол. Също така, маката може да подобри физическите способности и паметта.

1708246Pinterest

 

·      Черен шоколад

Шоколадът има славата на афродизиак и има редица ползи за здравето. Съдържанието на цинк в черния шоколад има свойството да засили сексуалното желание. Какаото спомага и ендокринната система като намалява риска от сърдечни болести, удар и диабет.

1708240Pinterest

 

·      Кокосово масло

Една от най-здравословните мазнини на пазара, кокосовата има безкрайно много ползи за тялото. Доказано е, че кокосовото олио може да завиши цялостния имунитет на организма и да му помогне успешно да се пребори с вируси, бактерии, кандида. Кокосовото масло има способността да балансира хормоните на щитовидната жлеза и нивата на инсулин. Препоръчва се за готвене, тъй като здравословните му свойства не се изменят при термична обработка.

1708250Pinterest

ключови думи:
суперхрана

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април