Шоколадена фабрика подомашному

Как да сътворим истински екошоколад
Шоколадена фабрика подомашному

От кои сте – от тези 98%, които обичат шоколад или от тези 2%, които лъжат, че не обичат? Ако сте от първите, добрата новина е, че може да се поглезите и с домашно направен. Ако сте от вторите, добрата новина е, че също можете да се поглезите с домашно направен. Хубавото е, че на 100% ще сте сигурни какво ядете, защото реално достатъчни са само два продукта. И няма да има пластмаса, каквато беше открита наскоро в известна марка шоколадови изделия (освен ако не решите да си сложите).

Какаово масло и какао на прах. Това е ключът от екофабриката. Необходимо е да се смесят 50 г какаово масло с 2 с.л. какао, за да се получи истински натурален шоколад. Какаовото масло се разтапя на водна баня, като може да се постави съдът с масло в по-голям съд с гореща вода. За 10 минути консистенцията трябва да е станала течна . Добавя се какаото и се бърка добре.

С това приготовлението може да завърши, но може и да започне. Ако предпочитате по-сладичък шоколад, може да си добавите мед. Ако любимият ви е с ядки – давайте, изсипете ядки. Аз моя го направих с листенца мента – вълшебен! Намира ли ви се кокосово масло из къщи – добавете. Защо пък да не изпробвате и с портокалови корички, ягодки или дори люти чушки (съществува такъв шоколад)? Изобщо, дерзайте и сътворете любимия си шоколад, но в един по-здравословен и еко вариант.

Като забъркате всичко, което ви е хрумнало, оставете сместа в хладилник, за да стане шоколадът твърд. Може да подложите върху съда, в който ще изсипете сместа фолио, за да се извади шоколадовото удоволствие по-лесно. Вариант е да направите и бонбони като разпределите течността в празна бонбониера. Между другото, самото приготвяне си е шокотерапия, защото навсякъде около вас мирише на какао. Вкусно!

Как се развихрихте във своята екофабрика за шоколад? Споделете на страницата ни във фейсбук.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април