Scarlet: романтичен спа оазис

Перфектно място за почивка
Scarlet: романтичен спа оазис

Кацнал на полуостров в графство Корноул, Англия, само на четири часа път с автомобил от Лондон, днес Scarlet Hotel се превръща в пристан на романтичните ни фантазии.

Райското кътче е идея на Ема, Деби и Ребека – три сестри, нагърбили се със задачата да създадат перфектното място за почивка, което обаче по никакъв начин да не се противопоставя на природните закони: "Целта ни беше да докажем, че луксът е екоприспособим".

Не е чудно в такъв случай, че за строежа на сградата са използвани рециклирани дървени и други материали. Отоплението се извършва посредством соларни панели и бойлер, който функционира с био-маса. Кристалният външен басейн не разполага с филтрираща система, а се почиства по естествен начин чрез забавно дъно от тръстикови растения. В същото време специални водни съоръжения събират дъждовна вода, която впоследствие се използва за различни цели.

Както може да се досетите, всички осветителни тела в сградата са енергоспестяващи.

Едновременно с това, козметичните продукти, използвани в санитарните възли, не съдържат вредни химически съединения, а халатите и кърпите са изработени от мек, органичен памук.

Е, не очаквайте да се превърнете в ековоини, ако и вашите мечти акостират в Scatrlet.

Тук няма да сте лишени от нито едно удобство на съвременния живот. Ще имате на разположение секси бар, където ще може да си поръчате екзотичен коктейл по всяко време на денонощието.

Ако пък сте в настроение за спорт, може да покарате сърф или да поиграете снукър в специална снукър зала. Във всяка стая е вградена богата DVD библиотека, така че сте свободни да се отдадете и на кино полуден, ако желаете.

Основното правило тук е "на почивка без деца". С две думи: Scarlet преживяването е предназначено само за възрастни хора – двойки или компании, чиято основна цел е да избягат поне за малко от ежедневните задължения, колкото и егоистично да звучи това.

За това спалните са удобни, цветни и просторни, а ваните и мивките са уникално инкорпорирани в помещенията. Стъклените прозорци са огромни и се отварят в няколко равнини, като разкриват различни и неповторими гледки към залива.

Логично, Scarlet разполага с изискан ресторант, в чиято кухня се вихри многократно награждаваният суперготвач Бен Тюниклиф. Всяко сътворено от него ястие е феерично гастрономическо удоволствие.

Обаче, луксозният хотел е популярен най-вече заради внушителния си спа комплекс. Стаите за релакс са шумоизолирани и приятно ароматизирани. Една от тях е предвидливо оборудвана с меки люлки, наподобяващи пашкули, така че да предоставят сигурно убежище срещу всички проблеми и лоши неща.

Основният спа специалитет все пак е маслен масаж, който завършва с медитация (или клас по йога).

Изненада! Има и романтична опция приятните терапии да се осъществяват направо в стаите, изкусително комбинирани с чаша шампанско. Също така прекрасните залези над залива могат да бъдат съзерцавани от... добре затоплена вана, изкарана навън.

След всичко казано дотук, нека ви запознаем и с цената на цялото това удоволствие: за нощувка в стандартна стая с включена закуска, обяд и вечеря, трябва да отделите от 230 евро нагоре... Спа процедурите се заплащат отделно.

Добрата новина е, че всяка година хотелът предлага сезонни, значително по-евтини, оферти, от които могат да се възползват повече хора. Така или иначе, тази част на Острова все още се посещавана най-вече от британски туристи.

А вие може да се докоснете до Scarlet като надникнете в галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май