Време е за хубави сънища

С тези няколко трика
Време е за хубави сънища

Най-важното

Фън шуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергиите в дома. Според въпросната практика дори разположението на самото жилище е важно за постигане на баланс и сигурност в семейството.

Леглото. "Oфисът", в който прекарвате другата половина от денонощието. Символът на почивката, спокойствието и интимността. Обичате го, нали? Ние – също.

Даже наскоро открихме лесен начин да направим спалнята си още по-вдъхновяващо кътче за релакс и отмора. Как?

Ами, доверихме се на съветите на американския интериорен дизайнер – Дебра Дъниер. Дебра е автор на EcoChi – интересна система за подреждане на дома, която комбинира фън шуй+зелени практики.

Решихме да я изпробваме и резултатът не закъсня. Безсънието, което ни преследваше през последните дни, буквално избяга от възглавницата.

В случай, че и вие искате да подобрите качеството на съня си, пробвайте ето така:

  • Изберете подходящи цветове за завивките. Вече стана ясно (тук), че зеленото, синьото и виолетовото оказват крайно успокояващо въздействие върху нервната система. Те ще ви потопят в цветна хармония и спокойствие.

    Дебра препоръчва още да се доверите на платове от органични материи. Може да са по-скъпи, казва тя, но създават приятно изживяване за кожата.

  • Би било добре леглото ви да е опряно на солидна стена, обяснява още Дебра. Тази практика във фън шуй се нарича "черна костенурка". Смята се, че въпросната локализация на спалнята осигурява защита и равновесие на енергиите в тялото. Освен това, както знаете, симпатичното влечуго е символ на мъдростта, дълголетието и старостта. Винаги е полезно да имате костенурка за талисман в дома... Един е достатъчен.

  • В стаята, в която спите, подредете и елементи от природата навън – шишарки, мидички, рапани, камъчета. Те също съдействат за постигане на приятна атмосфера.

  • Важно: от леглото си трябва спокойно да виждате вратата на стаята. Това ще ви създаде допълнително усещане за сигурност.

  • Заобиколете се със снимки на близки и приятели. Защото освен за почивка на тялото, спалнята е и запазеното място за духа. А той от своя страна е сбор от споделени емоции, мечти и желания. Изживейте ги многократно в сънищата си.

  • От време на време, вместо електричество, ползвайте за осветление ароматни свещи. Лавандула, ванилия, канела.... Ароматът им има силата да лекува напрежението за нула време. Предупреждаваме обаче да не прекалявайте с употребата им, защото, както знаете - нищо прекалено не е полезно.

Е, остава ни само да ви пожелаем приятни сънища. А тук вижте кои са най-добрите пози за сън ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май