Гадателка: От 7 века НЛО е скрит под пещерата "Леденика"

Гадателка: От 7 века НЛО е скрит под пещерата "Леденика"

Леденика  е пещера, която е в Стара Планина. Тя е дълга около 300 м, има много галерии и красиви карстови образования.

Леденика, пещерата под която е скрит извънземен кораб ?

Според гадателката Нанка Гелева под пещерата е заровен космически кораб преди 7 века. Районът във Врачанския Балкан, не случайно бил избран от извънземни пришълци за скривалище на кораба.

Скалите там са много здрави и са пазили тайната на пришълците стотици години. Но за беда иманярските набези зачестили и извънземните се уплашили, че ще открият космическия кораб.

Леденика е пещера под, която извънземните са скрили космически кораб

Летателният апарат е снабден с изключителна сигнална система, която веднага изпратила сигнали в Космоса, че има опасност иманярите да открият скритата уникална машина.

Извънземните направили пукнатина в пещерата и се опитали да си вземат кораба. За съжаление те не успели да си приберат летателния апарат, но гадателката твърди, че ще се върнат за него.

Според ясновидката извънземните са невидими. Телата им са изградени от вещество, което е незабележимо, за човешките очи.

И наистина пещерата Леденика е затоворена тогава за посетители, а причината била именно появилата се пукнатина, която би могла да причини срутвания и да застраши живота на посетителите...

Сега пещерата е отворена за посещение през цялата година след цялостен ремонт на инфраструктурата.  До нея има изграден и развекателн парк.

Леденика е природен феномен. Някога е била изпълнена с вода, но с времето тя изчезнала и останало езеро, наречено Езерото на желанията. Ако имате съкровено желание или мечта, може да се възползвате от чудодейната сила на малкото езерце. Достатъчно е само да се отбиете до древната пещера, където освен да си пожелаете нещо, може и да се насладите и на природните забележителности.

Пещерата е дълга 320 м и има 10 зали. Входът й е разположен на 830 м надморска височина в най — ниската част на Леденишкия увал. Приема първите посетители в далечната 1961 година. Дължи името си на изключителната ледена украса — ледени сталагмити, сталактити и сталактони, образуващи се в първите две зали през зимата. Със своите многобройни образувания, фигури и драперии пещерата е една от най-красивите в страната.

Най-популярната зала е Концертната зала. Ежегодно в нея се провеждат подземни пещерни концерти. 

Развлекателен парк "Леденика”, се намира непосредствено до пещерата и включва посетителски център с експозиции и 5D -кино, въжена градина, стена за катерене, амфитеатър и тематичен приказен парк. Посетителският център предлага разходки по еко-пътеки, спортни игри и състезания за всички възрасти, артистични мероприятия свързани с природните дадености на Природен парк "Врачанския Балкан”, викторини, карнавали, фото-пленери на зададена тема и много други забавления.

Как да стигнем: с кола на 16км. по асфалтов път от гр. Враца, минавайки през прохода "Вратцата” и завивайки надясно.

GPS: 43º11’34.61”N 23º31’65.62”Е

Пещерата е един от 100-те Национални туристически обекти на България. 

А дали под Леденика е скрит извънземен кораб е доста спорен въпрос. Зависи от това колко вярвате на гадатели и ясновидци.

Изочници: chudesa.net, vratza.bg, vr-balkan.net

ключови думи:
пещера Леденика

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май