Да си поиграем на Дарвин

На островите Галапагос, естествено
Да си поиграем на Дарвин

Ако навремето Дарвин не беше посетил Галапагоските острови, съвременната еволюционна теория като нищо можеше и да не е същата. Това е било преди близо 200 години, когато хората са посещавали далечни места и са наблюдавали непознати животински и растителни видове само и единствено благодарение на мореплаването.

Днес обаче природата може да се изпитва и с помощта на интернет, а от броени часове всеки може да си поиграе на Дарвин благодарение на включването на островите Галапагос в Google Street View.

Нещо повече, технологичният гигант, съвместно с Фондация "Чарлз Дарвин" и управлението на националния парк, стартира уеб приложението Darwin For a Day. С негова помощ всеки ентусиаст естествоизпитател може да се зарови до уши във флората и фауната на островите и да наблюдава отблизо и "колекционира" всичко, което намери за достатъчно интересно. Всички данни, събрани чрез платформата, ще бъдат препращани към общността iNaturalist и Фондация "Чарлз Дарвин" за по-нататъшно изучаване на Галапагос.

Ако ли пък сте любопитни да видите малко задкулисна информация за това как Google са събрали гледките от архипелага в Тихия океан, надникнете тук.

А за редовна порция статии от нас, заповядайте на: https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май