Една френска приказка

Която започва... сега!
Една френска приказка

Ако имахме възможността да ви изпратим на някое хубаво място във Франция, то нямаше да е... Париж. Не се надявайте.

Даже ви съветваме, без угризения на съвестта, този път да прескочите столицата на любовта и да се отправите малко по на юг.

 

Някъде там, почти на границата с Испания, в средата на Пиринеите, се разполага, с цялата си красота и очарователна аура, една местност, която французите наричат Тараскон сюр Ариеж. (Tarascon-sur-Ariège).

Сложното произнасяне на това име може да ви доведе до иначе простата логика, седяща в образуването на региона. Той е обединение на два града: единият, разположен в долината, а другият – над него, пресечени от река.

Всъщност "град" е доста силно понятие. Основното средство за предвижване на хората в областта е колелото. В действителност има наистина прекрасни условия за планинско колоездене. Но това не е всичко.

 

 

Пиринеите ще ви изкушат да се насладите на армия от екстремни преживявания, до които, ако не сте, ви пожелаваме да се докоснете в най-скоро време.

Спелеология, кану, каньонинг, скално катерене, нощна разходка в планината... Това са само част от приключението, наречено Тараскон сюр Ариеж.

 

 

 

Разбира се, преди да се впуснете в него, трябва да сте добре екипирани и физически подготвени. Може да предположите, че тук климатът е подчертано планински. Летата са влажни със средна температура от 25 градуса по Целзий. Предупреждаваме за дъжд и мъгла, които са често срещано явление в Тарскон. Не ги пренебрегвайте и още от сега сложете в куфара непромокаемо яке за всеки случай.

Ако все още не сме успели да спечелим вниманието ви с всичко вече изброено, нека добавим, че в местността има много средновековни замъци (в които вече, за съжаление, не живеят принцове и принцеси), готически църкви и катедрали и даже: невероятен праисторически резерват, който ще ви върне неусетно при предшествениците ни.

Последният заема скромните 13 хектара земя и предоставя на посетителите разнообразни праисторически забавления и атракции. Пробвайте да запалите огън само с камък, например. Забавно е!

В случай, че сте фенове на нощния живот обаче, може би ще останете леко разочаровани. Тук няма почти никакви заведения, но пък спокойно може да се насладите на забавна игра на мини-голф на открито.

 

Звучи обещаващо, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април