Късна ваканция: Омая

Екорелаксът у нас си има ново име
Късна ваканция: Омая

Още от малки мечтаем да сме обитатели на малки къщички за джуджета, потънали в девствена зеленина с ухание на мента и сочни боровинки. Ех, ех, мечти...

Откакто разбрахме за "Омая" обаче, представите ни за релакс и почивка придобиха нови измерения. Почувствахме се окрилени и нетърпеливи от бъдещата среща с този къс земен рай. "Омая" е място, където да преоткриеш себе си и връзката си с природата. Да се вдъхновиш, да се влюбиш, да твориш.

Ваканционното селище се намира само на няколко километра от границата с Гърция, сред спираща дъха природа между селата Гайтаниново и Нова Ловча.

Тук, сред огромния парк от 500 декара зеленина, осветени горски пътеки и причудливи скални форми, тишината е направо оглушителна. Вълшебната картинка оживява с двете магични езера, които са нещо повече от прост обект на съзерцаване.

Усещането, че човек е попаднал в някакъв измислен, приказен свят се допълва от шестте къщурки, които досущ напомнят хобитски местообитания. Всяка от тях е с различна архитектура и пленява с почти нереални извивки и елементи. Някои пък са вкопани в земята и отвън изглеждат като "землянки".

Смайващо е как всеки дребен детайл е в пълна хармония с естествения терен на местността. А в допълнение, всичко е изградено от екоматериали – камък, глина и дърво. Отсядайки в симпатичните екоубежища, човек няма как да се почувства изолиран от цивилизацията, тъй като интериорите са интересна комбинация от рустикален шик, удобство, простота и същевременно лукс. Къщичките за гости са оборудвани с баня, подово отопление, камина, телевизор и мини бар - всички комфортни съставки, необходими на модерния човек.

Решите ли да се възползвате от услугите на румсървиз, след броени минути пред вратата ви се озовава кошница с топли, домашни мекици. Ммм, омайна закуска...

Вечер, с газена лампа в ръка, човек може да се разходи по вдъхновяващите горски пътечки, за да хапне нещо вкусно, сготвено изцяло с натурални продукти в близкия ресторант. Има ли нужда да споменаваме, че е възможна и специална поръчка за агне, прасенце или току-що уловената от водоемите пъстърва, щука или сом. По-хубаво от това – просто няма накъде, нали...? Е, лъжете се.

Впечатляващите планински маршрути предлагат куп вълнуващи развлечения на открито. Общо взето, има за всекиго по нещо.

Идеята за романтичен пикник на островче насред едно от езерата е... уау! Планински велосипедизъм, спортен риболов, федербал, тенис на маса, барбекю или усамотение в някоя от дивните беседки - уникалното местнце предлага хиляди възможност за отмора сред природата.

Ако обаче това ви се струва недостатъчно, истинският релакс се крие край тюркоазения басейн, заобиколен от удобни шезлонги и модерен бар.

Да, наистина, на пръв поглед простите неща, като пейки, столчета, кашпи и осветителни тела, всъщност правят страхотно впечатление. Предметите изглеждат одухотворени, излезли сякаш от приказка на Братя Грим.

Можете да се убедите сами във всичко казано дотук, ако надзърнете в галерията ни горе.

Шепа оригинални идеи, фантазия и малко късмет са направили това красиво място различно и незабравимо за всеки, който пожелае да го посети. Бройте ни и нас в това число! :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май