Малки спретнати колибки

Едновременно ателие и йога студио
Малки спретнати колибки

Разположени на терасовиден принцип – една под друга, тези сладурски кабинки отскоро са новата ми мечта. Искам ги! Е, да, те не са предназначени за живеене, но пък в тях могат да се правят други важни неща. Какви ли?

Ами, горната колибка, например, е художествено ателие. А тази под нея изпълнява двойна мисия: играе роля на йога студио и може да се използва като стая за гости, защото разполага с баня.

Готините Mill Valley Cabins са дело на архитектурния бранд Feldman Architecturе, който в портфолиото си има още доста интересни конструкции. Последните може да разгледате на сайта на архитектите.

Що се отнася до гореспоменатите къщурки, те са построени в гората на Mill Valley – китно американско градче, намиращо се в непосредствена близост до Сан Франциско, Калифорния. И са направени по проект на клиент, който искал да разшири възможностите на вече съществуващата си къща, но без вмешателство в природата наоколо. Речено, сторено.

Feldman Architecturе

Кацнали под наклон една върху друга, кабинките заемат обща площ от 880 кв. м и са потънали в свежа растителност. Направени са преобладаващо от дървен материал и имат много прозорци и стъклени врати.

Те позволяват в помещенията да влиза тонове слънчева светлина, а гледката, която се разкрива от мъничките веранди, е необятната зелена шир на живописна гора.

Feldman Architecturе

Изненадата е върху покрива на йога студиото, където има... градина! Макар и малка, върху нея могат да се отглеждат различни цветя и растения. 

Feldman Architecturе

Без да знаят, сладурите от Feldman Architecturе са намерили дом на две от големите ми мании – йогата и работата. Бих се радвала, ако един ден притежавам такова кътче. Ще ми носи много вдъхновение, сигурна съм.

Разгледайте го в галерията и ще го поискате и вие. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май