Пеша по света

Буквално :)
Пеша по света

Алекси. 28-годишен. Французин. Запознахме се с него преди няколко години, докато още бяхме в гимназията. Френската, да.

Околосветската му обиколка го принуди да мине точно през България, а не – съдбата. Най-интересното в историята му все пак бе фактът, че пътуваше сам и предимно на стоп.

Смелото му решение да кръстосва непознати земи пеша, логично, остави трайна следа в съзнанието ни. А малко по-късно, тръгвайки по стъпките му, разбрахме, че редица популярни дестинации направо задължават да бъдат обходени по този начин. На крак, само с раница на гърба и с карта в ръка.

Даже съвсем наскоро, специално за тези авантюристи-пешеходци, сп. "Lonely Planet" направи класация на топ местата, в които човек има свободата да се движи безпроблемно и с удоволствие. Ето кои са те:

Лондон

Странно или не, британската столица се оказва най-приятният град за "вървежни" намерения. Единственият проблем е шантавото, дъждовно време, което може да ви посрещне още на летището.

Така че, ако имате път към Лондон, задължително сложете в куфара голям чадър (защо не и такъв за двама?), както и удобни непромокаеми обувки.

Ню Йорк

Голямата ябълка може да се похвали с най-дългото метро в света, с многобройни автомобилни тунели, адекватни таксиметрови услуги, а отскоро и с пчели-космополити =)

Само че, за да се потопите наистина в атмосферата на уникалния метрополис, гледайте да се возите по-малко и да вървите повече. Според туристическото издание, условия за "пешеходен" туризъм има в изобилие. Личният ни опит подсказва същото.

Париж

От Айфеловата Кула, по Шан-з-Елизе, през Градините на Тюйлери... Сигурно е! Тук романтиката е навсякъде, във въздуха дори. Имайте предвид обаче, че третият, най-удобен за ходене, град също е доста намръщен, особено през лятото. Вместо да обръщате внимание на следобедните му, облачни настроения, навреме се сдобийте с водоустойчиво яке. И всичко ще е наред.

Очаквайте продължение...

ключови думи:
калории пътуване ходене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май