Предмети от бита, за които не знаете, че имат срок на годност

Предмети от бита, за които не знаете, че имат срок на годност

Възглавници – 2-3 години След тови срок възглавниците се превръщат в сериозни развъдници на прах и бактерии, а губейки формата си, могат да ни докарат болки във врата.

1783659

Джапанки – 6 месеца Това са перфектните развъдници за гъбични инфекции. Освен да ги изхвърлите сред половин година употреба, трябва да ги миете колкото е възможно по-често.

1783660

Кухненска гъба – 2 седмици В тях неизменно се развиват бактерии и мухъл. Добре е да ги попарвате с топла вода, ако решите да ги използвате по-дълго, но разбира се, идеалният вариант е да ги сменяте колкото е възможно по-често.

1783656

Кърпи – 1-3 години В мокрите кърпи бактериите растат в изключително благотворна среда. Дори и редовното пране не решава този проблем.


1783655

Четка за зъби – 3 месеца Дори и да не се е износила, задължително трябва редовно да сменяте четката си за зъби. Освен това експертите препоръчват да я изхърлите след боледуване от заразни болести – така рискувате да се разболеете отново.

1783662

Четка за коса/гребен – 1 година Не забравяйте, че трябва да ги почиствате добре поне веднъж седмично. Ако пък четката ви е с естествен косъм, това означава да я сменяте на 7-8 месеца.

1783657

Разклонител – 1-2 години Трябва да сте наясно, че подобни предмети имат капацитет. Ако сте го надвишили, това може да ви създаде сериозни проблеми, включително да доведе до пожар.


1783658

ключови думи:
бит годност предмети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април