5 упражнения за разтягане

С които ще облекчите болките в гърба!
5 упражнения за разтягане

Най-сериозният проблем през дългите работни дни е как да облекчим болката в гърба, раменете и врата.

В случай, че работата ви преминава предимно на бюро или по цял ден сте статични или изправени, то със сигурност имате нужда от няколко практични упражнения за разтягане, с които ще облекчите болките в гърба.

Важното е да не пренебрегвате болките в гърба, защото те с времето ще се задълбочат, но също така могат да станат причина за загуба на съня, възникване на депресия, липса на активност и наддаване на излишни килограми.

Гимнастиката е съставена от 5 упражнения и ще ви отнеме не повече от 5 минути, но изпълнявайки я всеки ден ще успеете да подобрите значително гъвкавостта на тялото и да възстановите стойката си, ако сте спали в неудобна поза. Можете да я правите сутрин, за да посрещате с лекота служебните си задължения. Ако я изпълнявате вечер ще успеете да прогоните болките от гърба си. Веднага след това е подходящо да вземете отпускаща вана за лека нощ.

Разтегнете врата

1576949Hilmar Hilmar

Седнете на пода с кръстосани крака. Поставете лявата ръка върху дясната страна на главата и леко издърпайте главата към лявото рамо, като се стремите да не повдигате рамото нагоре. Задръжте в тази позиция за 3 дълбоки вдишвания. Върнете главата в изходяща позиция и повторете същото упражнение към дясното рамо.

Разтегнете седалището и долната част на гърба

1576944Hilmar Hilmar

Легнете по гръб на пода като поставите краката леко разкрачени, така че да са на нивото на раменете и ги свийте в колената, така че ходилата да са ви стъпили на пода. Сложете десния крак върху левия над коляното. Придърпайте левия крак към тялото като го придържате с ръце за задната част на бедрото. Задръжте в тази позиция за 3 дълбоки вдишвания, след което сменете крака.

Освободете напрежението в гърба

1576946Hilmar Hilmar

Седнете със свити колене, както е показано на снимката като разположите левия крак върху десния. Поставете дясната ръка на външната страна на лявото коляно. Изправете гърба и поставете лявата ръка на пода зад вас и завъртете внимателно тялото наляво като водеща в случая ще е главата, раменете и торса. Задръжте в тази позиция за около 3 дълбоки вдишвания, след което повторете упражнението на другата страна.

Разтегнете гърба

1576945Hilmar Hilmar

В тази позиция, в която обикновено спят децата е най-подходяща за цялостно разтягане на гърба и премахването на напрежението. Протегнете ръцете напред и вземете няколко дълбоки вдишвания, след което поместете ръцете на дясно без да изменяте позицията на тялото сякаш сочат 2 часа на часовника. В тази позиция отново направете 3 дълбоки вдишвания, след което преместете ръцете към позиция на тялото сякаш сочи 10 часа и направете отново 3 дълбоки вдишвания.

Релаксирайте

1576948Hilmar Hilmar

Легнете по гръб и сгънете краката в коленете като ги придърпате към гърдите. Задръжте в тази позиция за 3 дълбоки вдишвания.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март