Dance it! С Андреа Бър

Хип-хоп предизвикателство с един истински професионалист
Dance it! С Андреа Бър

Не мога да не ви се похваля, просто не мога... Танцувах с професионален инструктор по хип-хоп! Това стана вчера, по време на Танцова работилница Dance it! 

Чудесният ми преподавател бе Андреа Бър - топ танцьорка от Лос Анджелис, за която това е трето включване в програмата. Чаровницата е тук, за да покаже на участниците в работилницата новостите в хип-хоп и да ги научи на куп страхотни движения. Така да се каже, да ги запали до краен предел по въпросния денс стил.  

Андреа преподава със страст, с настроение и с широка усмивка на лицето. От това именно имат нужда учениците ѝ. От това имах нужда и аз. 

Макар и кратък, урокът ми с талантливата Бър бе наистина вълнуващо изживяване. Колко много се забавлявах може да видите във видеото, но преди това задължително прочетете интервюто, което успях да си "открадна" от нея. 

*** 

Защо, според теб, Dance it! е полезна инициатива?

Програмата е страхотна, защото, на първо място, обединява адски много танцьори, които по принцип не се познават и не комуникират помежду си.

Например, само в моя хип-хоп клас има толкова много различни групи и хора, които тренират с различни гостуващи танцови компании. Но когато идват да танцуват заедно, това е единственото място, където се чувстват комфортно, като едно семейство. Не се посочват с пръст с изрази като: "Ние сме по-добри от вас". Тук сме, за да работим и да се учим в екип.   

Какво очакваш и изискваш от твоите ученици?

Най-важното за мен е те да носят в сърцето си страстта и желанието за учене, които забелязах, че у българските танцьори са супер силни. Хората тук буквално са гладни за знания, искат да научат нови стъпки, попиват всичко и искат още, което е наистина страхотно.

Забелязвам, че в САЩ, с толкова много курсове на разположение, хората сякаш приемат възможностите за обучение като за напълно гарантирани. Нещо като: "Пуф, днес съм на танци". А тук всички са щастливи, когато ходят на такива мероприятия. 

871483Fitwell.bg

Какви все пак са твоите методи за мотивиране на учениците?

Опитвам се да им покажа, че съм част от техния колектив и, че искам да мислят за мен като за равна. Затова в края на часа танцувам за тях. По време на класа изпълнявам всяко движение, знам колко са уморени и колко мога да изисквам от всеки.

Мислиш ли, че състезателният елемент на работилницата – това, че само 5-ма от участниците ще спечелят летни стипендии за обучение, е добър за танцьорите?

Мисля, че е страхотен. Здравословното състезание е това заради, което те всъщност участват в инициативата.

А какво е танцът за самата теб?

Най-вече начин на живот. Благодарение на него, започваш да се интересуваш сериозно от музика, от това, с което се храниш, от начина, по който се грижиш за тялото си. Изобщо: от това как живееш.

Какво би казала на читателите ни: защо е добре да танцуват?

Когато става въпрос за танцуване, трябва да следваш преди всичко вътрешния си глас. Ако не чувстваш страстта и нямаш желание, по-добре е да се захванеш с нещо друго. Но предполагам, че повечето от читателите ви могат и обичат да се кършат в ритъма на музиката. Затова ще им кажа да слушат сърцето си, да продължават смело напред и никога да не губят това чувство.

 

А сега да танцуваме хип-хоп: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май