БГ фитнес пример: Ваня Пенева

Как се грижи за тялото си Мис България 2011
БГ фитнес пример: Ваня Пенева

От опит знам, че да участваш в конкурс за красота никак не е лесна работа. На мен ми се случи веднъж и мисля, че никога повече няма да го повторя. Не! 

Тогава бях на 12 години и се "борех" за престижната титла Мис Каваци (организиран конкурс в детския лагер, където летувах). Помня, че, когато дойде моят ред да се разходя в бански по плажната ивица, направо прелетях по "подиума" и за малко да цопна в морето, което бе на една ръка разстояние.

Няма спор, че да бъдеш кралица на красотата си е предизвикателство. В това може да ви увери и хубавата българска жена Ваня Пенева, по-известна като мис България 2011, която преди броени дни хванахме натясно за едно бързо интервю.

Припомняме ви, че вече почти година казанлъшката красавица представя страната ни по света, занимава се с благотворителност и радва с хубостта си малки и големи. А скоро, в края на април, ѝ предстои да предаде короната на нова прелестна носителка на титлата.

Поразпитахме чаровницата за това-онова, а най-вече за начините, по които се поддържа в добра форма. Та, ако възнамерявате да участвате скоро в конкурс за красота, заповядайте в интервюто:

Как поддържа фигурата си Мис България?

В началото ходех на фитнес, но в момента по-интересна ми е комбинираната гимнастика. Именно тя ми помага да се грижа за фигурата си.

Хубавото е, че нямам проблемни зони, върху които да наблягам. Затова харесвам този тип комплексно трениране, защото ми позволява да работя върху цялото тяло.

Всяко занимание трае около час и половина. Тренировката започва с лека аеробика, включва упражнения за разтягане, за корем - с топка, без топка, с гирички и без. Изобщо, сесията е много интересна, защото по време на нея се изпълняват разнообразни движения. А, когато човек е мотивиран, може да ги прави дори вкъщи. Що се отнася до мен, ходя на комбинирана гимнастика три пъти седмично.

Истината е, че, когато спечелиш в конкурса Мис България, не трябва да забравяш, че си на първо място. На практика, ти се превръщаш в символ. В този ред на мисли, трябва да се стараеш и да искаш да изглеждаш добре.

Освен това, не бива да разочароваш хората, които се грижат за теб. Защото те ти помагат да поддържаш фигурата си, показват ти къде и как да се храниш... А ти просто трябва да следваш съветите им.

Съчетаваш ли тренировките с определен хранителен режим?

no! frameКато цяло, избягвам да ям тежка храна, натоварваща храносмилането - рядко го правя. Обичам да хапвам по-леки ястия. Обожавам салати! Избягвам да консумирам сладко, и, общо взето, не изпитвам необходимост от десерти. Другото хубаво нещо е, че мога да се похваля с добър метаболизъм. Дори когато си похапна "грешно", последиците върху талията ми не са трагични.

Иначе, опитвам се да не смесвам определени продукти, да не са прекалено мазни, да са с по-малко подправки. Но това са хранителни навици, които имам още от малка, благодарение на майка ми.

Защото тя винаги ми казваше, че не трябва да ям това или онова, да не слагам много оцет, много сол в ястията. А, когато от дете си научен на определена култура на хранене, като възрастен не ти е толкова голям проблем да я спазваш.

Кое ти е най-любимото хапване все пак?

Много обичам маруля. И често си приготвям салата от нея. Слагам вътре варена царевица, краставици и домати. Овкусявам я със съвсем малко сол, със зехтин и с лимон. Без никакъв оцет. Харесвам и тиквичките на фурна, стига да не са толкова мазни ;) 

Какво още каза за себе си Ваня, може да прочетете тук, в любимия ни женски сайт jenite.bg. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май