БГ фитнес пример: Диляна Попова

Красавицата ни сподели как поддържа тялото си
БГ фитнес пример: Диляна Попова

Диляна Попова. Името й обикновено е съпътствано от епитети, свързани с красотата й, която е почти омагьосваща.

В миналото по-известна като модел, днес – като моден дизайнер и актриса. Има собствено ателие, в което твори. След участието й в Love.net и Стъклен дом, сега очакваме "Още една мечта” на Николай Мутафчиев, където е в една от главните роли.

Използвахме този повод, за да се срещнем с Диляна и да си поговорим за това как поддържа перфектното си тяло: как се храни и спортува, кога, колко...

Предстои премиерата на нов филм с твое участие - "Още една мечта", в който има доста екшън. Нужна ли ти беше някаква специална физическа подготовка за ролята?

По-специална подготовка – не, но имаше момент, в който трябваше да потренирам малко бокс, защото героинята ми е доста бойна. Като цяло, процесът на снимане беше много интензивен и нямах кой знае колко време за допълнителни тренировки.

В същото време, в лентата далеч не всичко опира до екшъна. Ударите, които нанася героинята,  служат по-скоро, за да покажат нейния характер. Тя е доста технична и има един определен удар, който използва през цялото време.

Но на мен ми беше лесно, защото съм тренирала бокс и вече имам двигателна култура.

Научихме, че всъщност се занимаваш едновременно с бокс и фитнес, така ли е?

Ами, от около пет години ходя на фитнес. Ходех и на бокс, но от три-четири години вече не се занимавам с този спорт. За съжаление, нямам време да се посветя и на двете тренировки. Харесвам фитнеса, защото помага на човек да моделира тялото си.

От друга страна, боксът е готин, защото ти помага да се освободиш от натрупаните лоши емоции и негативна енергия. В същото време, натоварва всички мускулни групи, което спомага за изгарянето на доста калории.

Що се отнася до мен, аз се отказах от този спорт, защото започна да ми причинява дискомфорт. А и стойката ми се развали – ходех малко по-изгърбена. И така, в крайна сметка, избрах фитнеса.

От известно време ходя и на езда. През зимата обаче временно спрях заниманията си, защото беше студено. А обичам да яздя навън - на манежа не е толкова готино. С нетърпение очаквам хубавото време, за да започна отново.

Иначе, смятам, че е важно да се спортува. Аз, например, имах пауза от няколко месеца, в която не тренирах. Тогава разбрах, че липсата на физическа активност със сигурност се отразява негативно върху здравето ми. Разболявах се по-лесно и, като цяло, се усещах по-слаба физически. Здрав дух, здраво тяло – това са казали хората и, поне за мен, е вярно.

Какви са ползите от ездата?

Започнах да яздя не, за да поддържам фигурата си, а най-вече, защото много обичам конете. Обожавам ги от малка – истинска страст са ми!

Самият контакт с животното ми се отразява изключително добре, носи ми някаква особена енергия, която ме зарежда позитивно. Иначе, в чисто физическо отношение, ездата е наистина доста натоварваща. След почти всяка сесия имам ужасна мускулна треска.

А как преминава тренировката ти по фитнес?

Имам треньор, който следи дали изпълнявам правилно всяко движение. Редовно разнообразяваме упражненията – всеки път са различни, взависимост от поставените цели. Иначе, тренирам три пъти седмично.

Ти си вегетарианка?

Полувегетарианка, ако може така да се каже, защото ям риба. Но, ако ми хрумне, мога и нея да премахна от менюто. Едва ли ще ми представлява проблем... За сега обаче не съм изпитала подобна нужда. 

Как реши да се откажеш от месото?

Имах приятел, който беше вегетарианец. Заедно с това, винаги съм обичала животните. Тези две условия ми повлияха и постепенно спрях да ям месо.

И, да, чувствам се много добре. Преди да премина към вегетарианството, имах проблемен стомах, но вече не – проблемите отминаха.

Ще прибавя и това, че съм с кръвна група "А". За представителите на тази група е добре да ядат повече зърнени продукти и зеленчуци.

В крайна сметка, имаше редица съвпадения, които ме подсказаха да пробвам вегетарианството и, ако се чувствам добре – да продължа с него.

А спазваш ли някакъв конкретен хранителен режим?

Не. Храня се максимум два пъти на ден, поради липса на време. За съжаление, рядко закусвам, поради същата причина. Повечето ми хранения са на крак, в движение.

Като цяло, старая се да внимавам по отношение на продуктите, които консумирам. В менюто ми винаги има място за плодове и зеленчуци, например. Ям риба и пълнозърнест хляб.

Изкушения имаш ли си?

О, да, разбира се! Обичам шоколад, обичам тестени изделия – хляб, банички, кифлички.

Не ограничаваш въглехидратите?

Не. Просто не разполагам с време, за да ям толкова големи количества, че да ми вредят.

Всъщност, има дни, в които до такава степен не обръщам внимание на храната, че в края им се усещам супер гладна. А като се прибера вкъщи, ям първото нещо, което ми попадне пред погледа. Иначе, в момента живея сама и може би затова не готвя редовно.

Сподели ни своята житейска философия...

Опитвам се да съм по-спокойна, да не се натоварвам излишно с отношението на хората към мен.

Защото у нас всички сме много намръщени и негативни. По цял ден се сблъсквам с такива ситуации, особено когато шофирам. Всеки смята, че е с предимство на улицата. Няма толерантност. Това адски ме натоварваше преди, много плачех, но впоследствие просто се научих да се изолирам. Да пускам нещата, които не ми носят положителна емоция, да минават покрай мен.

Не искам да съм емоционална и чувствителна за неща, които не си заслужават. Обратното. Старая се да приемам с отворено сърце хубавите.

Какво сподели Диляна за актьорството, научете от iNews.bg.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май