Бодибилдингът vs. аноркесията

Още една любопитна история
Бодибилдингът vs. аноркесията

Преди да започне да се занимава с бодибилдинг, Лиза Крос била слаботелесна тийнейджърка, намираща се на ръба да се разболее от анорексия. Момичето имало изключително нездравословна връзка с храната - хапвало нередовно и по малко, понякога под 500 калории на ден. В този период от живота си девойката тежала само 41 килограма, носела детски дрехи (други не ѝ ставали), а самочувствието ѝ било плачевно ниско. Нещата обаче започнали да се влошават съвсем, когато на 17 години косата ѝ започнала да пада ужасно – сериозен белег, че анорексията не е далече.

За щастие, в един слънчев ден Лиза открила света на тежестите. Заминала за Япония и там си намерила приятел, който се занимавал професионално с бодибилдинг. Покрай него започнала да посещава залата редовно. Когато се прибрала в родната си Великобритания, се запознала и с други бодибилдъри в местния фитнес клуб. Така, постепенно и сигурно любовта ѝ към въпросното занимание се превърнала в доживотна.

Ако я попитате, ще ви каже, че никога не се е чувствала по-секси и по-щастлива. "Като бодибилдър, трябва винаги да съм критична към себе си и да се усъвършенствам, но, едновременно с това, най-накрая се усещам уверена в кожата си", признава 35-годишната мадама.

1049869Lisa Cross/Facebook

Освен, че тренира на макс, Крос обръща изключително сериозно внимание и на менюто си, в което ще откриете предимно: овесени ядки, сладки картофи, ориз, протеинови шейкове и пуешко месо. За разлика от тийнейджърския ѝ период, сега яката мацка приема по 5,000 калории на ден, разпределени в 10 малки хранения. Признава, че за нея храната е нищо повече от гориво, от което тялото ѝ има нужда, за да изглежда и да се чувства добре.

Досега мадамата е печелила доста конкурси със завидното си телосложение, но мечтата ѝ е да грабне златното отличие в международното състезание по бодибилдинг "Мис Олимпия". И е твърде решена да постигне целта си.

Яка мацка, а?

Ако искате да ви показваме още такива, побързайте да ни станете другарчета във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.