Да избягаш от цунами с колело

Съвсем като на филм
Да избягаш от цунами с колело

Още се чудите защо се потите час и половина в залата ли? Шегувате се, нали?

Сами усещате колко благоприятно се отразяват редовните тренировки върху здравето ви. Те ви правят по-силни, по-бързи, по-умни и по-привлекателни за противоположния пол. Нещо повече: имат силата да спасят живота ви в природно бедствие.

Не вярвате ли? Вижте как:

 

Фитнес вдъхновението днес

Земетресение, цунами и ядрена криза. Това преживя Япония през последните няколко дни, а тежкото възстановяване на страната тепърва предстои. 

Между хилядите останали без дом е и 83-годишната Тцуна Кимура. Когато чува предупредителната сирена за цунами, като всеки нормален човек, Тцуна настръхва от ужас. "Уплаших се много", признава по-късно в интервю за CNN.

Вместо да се паникьоса обаче и да започне да се върти в кръг, тя яхва колелото, което кара от години, и се отдалечава от опасния регион с ожесточено въртене на педалите:

"В един момент си помислих, че Япония ще изчезне от картата на света", разказва Кимура.

 

Поразителното в историята й всъщност не е начина, по който е успяла да се спаси от природното бедствие.

По-скоро си задайте въпроса: как една възрастна жена, на 83 години по-точно, все още кара колело? Знаете отговора, нали?

Като оставим настрана средната продължителност на живота в Япония, Кимура успява да се спаси най-вече благодарение на добрата си физическа подготовка, която й помага да върти педалите дори на тази възраст.

Тя не знае как ще продължи оттук нататък, но предполага, че "ще е по същия начин". С две думи: в грижа за себе си.

Изводът: Никога не забравяйте, че жаждата ви за живот също има нужда от упражнения. Не чакайте природни катаклизми да разтърсят страната ни (дано – не!), а живейте сега.

Тренирайте и се движете. Това е универсалното спасение от всички беди.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май