Да тренираш като животно

Буквално!
Да тренираш като животно

Силен като горила. Бърз като пантера. Скоклив като жаба. 

Изглежда такива фитнес цели ще преследват една голяма част от спортуващите американци през 2013-та.

Оказва се, че през новата година на особена почит отвъд Океана ще бъдат тренировъчните програми, включващи в себе си най-вече упражнения, които наподобяват или направо – копират, движенията на различни животни.

Целта на въпросните класове е да помогнат на трениращите да развият комплексни атлетически умения и най-вече – сила и издръжливост. Тренировките са натоварващи и обещават да изпотят и изтормозят до краен предел посветилите им се.

Засега треньорите в САЩ, които поощряват споменатия тип трениране, не са чак толкова много, но не са и малко. А тенденцията е тези инструктори да стават все повече и повече. Наскоро ви разказахме за един от тях, а сега...

Ще ви поканим във видеото по-долу, за да се запознаете с Кайра Стокс. Кайра, която е треньор с повече от 18 години опит, също е разработила своя "животинска" програма, която преподава в престижен спортен клуб в Ню Йорк.

Класът на желязната дама е с продължителност само 30 минути, но, както твърди самата тя, наистина може да събуди животинското във всеки един индивид :) Стокс е на мнение, че тялото трябва да се подложи на шок и ужас, за да се предизвикат в него желаните промени. 

Клипът, който мацката е заснела, за да представи метода си, сам по себе си е крайно надъхващ. Затова ви съветваме да го изгледате.

И не забравяйте: като животни или не, тренирайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май