Десет начина да се мотивираме да тренираме

Тези изпитани трикове не оставят място за извинения
Десет начина да се мотивираме да тренираме

·      Запишете се предварително на групови часове

Не само се запишете, но и ги предплатете. Добър вариант е и карта за фитнес или членство в спортен клуб – когато не считаме спортните занимания за ежедневен разход, е много по-вероятно да ги посещаваме.

·      Наемете личен инструктор

Безспорно личният инструктор не е по джоба на всеки. Но за тези от нас, които имат нужда от непрестанна подкрепа или се чувстват като риба на сухо във фитнеса, професионалистът ще се погрижи да получим желаните резултати.

·      Легнете си по-рано

Кога за последно си легнахте след 12 и станахте с изгрева бодри и готови за спорт? Именно! Ако мислите да тренирате, особено рано сутрин, първо се наспете.

·      Пригответе екипа до входната врата

Някои дори препоръчват спането в екипа за спорт. Но нека бъдем реалистични – така нито ще се наспим, нито пък ще отидем на фитнес. Желателно е, обаче да сме събрали спортния сак и дори да сме извадили екипа в готовност и още сънени да го нахлузим и да потеглим към залата.

1694137Pinterest

·      Запишете се на състезания

Тук не говорим за маратони или непосилни атлетични занимания. Става дума да усетим спортния дух и какво по-подходящо мероприятие от състезанията. Такова може да бъде колоездене или голф – каквото ви вдъхновява и поддържа интереса ви жив. С тази разлика, че вместо да наблюдавате от скамейката, сега вие сте на терена.  

·      Оставете в спалнята да влиза естествена светлина

Няма по-добър начин да отворим очи с първите лъчи от това да оставим прозорците без пердета или щори. Ако това ви притеснява може да опитате да вдигате щорите още със събуждането.

·      Набележете си цели

Една по една, поставяйте си цели за деня или за дадената тренировка. Такива могат да бъдат по-голяма издръжливост или повече на брой повторения от дадено упражнение.  

1694134Pinterest

·      Улеснете сутрешния си режим

Колкото по-малко задачки имате сутрин, толкова по-бързо ще стигнете до фитнеса. Например, опитайте се да приготвите закуската още от предишната вечер. 

·      Настройте няколко аларми на телефона и ако мобилният ви служи за будилник, поставете го на разстояние

Колкото и да мразим повторните будилници, единствено те са в състояние да ни накарат да станем сутрин. Затова настройте две-три резервни позвънявания и ако телефонът ви буди сутрин, го сложете по-далече от леглото. Така ще се наложи да станете, за да го стигнете.

·      Избягвайте тежки храни вечер

Направете услуга на храносмилателната си система и не прекалявайте с храната или пиенето. Най-вече ако планирате да тренирате на следващия ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май