Добрата форма няма нищо против лошото време

Обратното
Добрата форма няма нищо против лошото време

Все още не са измислили по-подходящ сезон за оправдания от зимата и вие се възползвате от последния без угризения, нали?

Заради лошото време лесно извинявате отсъствието си на приятелско събиране (както и закъснението си за работа), отлагате иначе спешен ремонт в дома и трайно изоставяте тичането в парка за по-слънчеви дни.

Обаче ползите от спортуването на открито през студените месеци са огромни. Нека видим поне три от тях.

По-малко бацили

Падна първият сняг и разумно се затворихте в залата. Чудесно е, че имате желание за спорт, но защо така грубо обърнахте гръб на тичането и тренировките навън?

Всъщност фитнес клубът е претъпкан с хора, които разсъждават като вас: че сега е най-добре да се тренира в затворено помещение. Лошото е, че всички тези ентусиасти ежедневно разменят помежду си милион и един бацили, което ги прави доста податливи на вирусни атаки.

Може да ви звучи странно, но при добра екипировка, спортната сесия навън ви носи двойно по-малък риск от това да се разболеете. Защо?

По-малко студ, моля! 

Знаехте ли, че с 30-60 минути упражнения в парка (всеки ден) позволявате на тялото си да се адаптира трайно към студа?

Всъщност повечето хора не си подават носа навън щом температурите се понижат значително и напускат "пещерите" си чак когато дойде пролетта. Но това е грешка.

Когато цял ден сте затворени в помещение при стайна температура около 29 градуса, не само че може да пуснете корени, но определено ще треперите от студ щом излезте навън.

Ако обаче често и разумно излагате тялото си на студ, ще направите зимата си значително по-приятна и поносима.

Повече от забавление

Не на последно място: зимните физически дейности могат да бъдат наистина много приятни.

Помните ли какво правехте като деца – строяхте снежни замъци и кули, замеряхте се със снежни топки, карахте шейни и общо взето не се страхувахте от снега, нито от студа навън.

Кой може да ви забрани да бъдете деца отново? Нещо повече: кой ви пречи да горите калории и да се грижите за здравето си, докато го правите?

Освен това, ако решите да се радвате на зимата, вземете приятел със себе си. Ще направите ледената си приказка още по-интересна.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май