За една неусетна тренировка

Всяка сесия ви се струва безкрайна? Стига толкова!
За една неусетна тренировка

Не е ли парадоксално, че всички наричат тренировките с тежести "скучни", а може би това е най-масово практикуваният спорт за "влизане във форма", каквото и да значи това? Тоест, тези занимания всъщност или са супер забавни, или хората са мазохисти.

Ако трябва да бъдем напълно сериозни, никой не обича да му е скучно, затова ни се иска да ви дадем няколко насоки за това как да направите тежките си тренировки малко по-леки и забавни:

  1. Намерете си тренировъчен партньор. В това отношение тренировките много приличат на секса – доста по-забавни и интересни са в компания.
  2. Посещавайте групови тренировки (кросфит или други занимания в зала и на открито). Паралелът със секса тук е в още по-голяма сила. Колкото повече, толкова повече, нали?
  3. Засечете си време. Нагласете един таймер да отброява 20 минути и се постарайте да вместите в тях цялата си тренировка. Без размотаване, без глупости, веднъж правете само това, за което сте отишли в залата.
  4. Волумето на мах! Тоест, пуснете си музика и игнорирайте факта, че има вероятност да оглушеете. Това не ви е литературно четене, ами спорт. Всякакви начини за покачване на адреналина са позволени, стига да не нарушавате комфорта на околните. Тоест, избягвайте да грухтите, пръхтите, пуфтите и пърдите.
  5. Всеки път научавайте по нещо ново. Това не задължително означава да опитвате най-изчанчените упражнения, които сте успели да изнамерите в YouTube, а по-скоро наистина да обърнете внимание на изчистването на техниката на онези фундаментални неща, които осмислят цялото ви трениране. Има комплексни и технични движения като клек, тяга, суинг, турско ставане, обръщане, изхвърляне и други, които могат да бъдат усъвършенствани цял живот. Възползвайте се от този факт.
  6. Гледайте телевизия! Не, шегуваме се :)
  7. Наблюдавайте се. Вместо да се чудите какво да правите в почивките между упражненията (а и по време на самите упражнения), слушайте тялото си. Обърнете внимание на начина, по който дишате, следете пулса си, запълнете досадните паузи с някакви ненатоварващи, но полезни корективни упражнения.
  8. Забавлявайте се! Това е ясно и обикновено се случва от самосебе си, когато сте спазили две или повече от предходните съвети. Дори и сами можете да се забавлявате. Обещайте си почерпка, ако успеете да поставите личен рекорд в тази тренировка. Поставете го, бийте си една еваларка и си купете нещо нездравословно, но жизнеутвърждаващо.

Ако тези съвети са ви харесали, приемаме нови фенове във фейсбук всеки четвъртък между 12:34 и 14:48. Носете си и 4 шоколадови бонбона членски внос!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 22.04.2013 | 20:30
    Скоро не бях чела толкова забавна и полезна статия !

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април